Mijn wreef-, scheenbeen -en voetklachten zijn weg door de aanpassing van mijn zooltjes

''Ik ben ontzettend blij! Mijn wreef, scheen -en voetklachten zijn weg door de aanpassing van mijn zooltjes. Dat zoiets kleins voor zo’n grote verandering in mijn leven kan zorgen, dat is geweldig, bedankt!'' 

 

Een wreefklacht

Klachten aan de wreef en binnenkant van de voet kunnen erg vervelend zijn. Wanneer een patiënt na het belasten ook nog last krijgt van het onderbeen en hierdoor ’s nachts niet meer kan slapen, moet er ingegrepen worden. Want dit zijn klachten die regelmatig voorkomen bij onze patiënten.

 

De oplossing

De oplossing voor klachten zoals deze zijn niet altijd simpel. Met een frisse blik bekijkt de podotherapeut het klachtenpatroon. Dit begint bij het onderzoeken van de voetstand en looppatroon van een patiënt. Als de tenen bijvoorbeeld een klauwstand innemen, kan dit verwijzen naar verhoogde spanning in de voet. Bij het vaststellen waar de problemen vandaan komen, wordt er in eerste instantie een dynamische drukmeting uitgevoerd waarbij het looppatroon geanalyseerd word. Hieruit is gebleken dat de middenvoet met name een kanteling naar binnen maakt en er daardoor instabiliteit ontstaat. Dit maakt dat de tenen meer gaan klauwen om stabiliteit te zoeken en de spieren bovenop de wreef overbelast zijn geraakt. In dit geval zijn er podotherapeutische zolen geadviseerd en tevens een schoenadvies gegeven. Het schoenadvies is belangrijk, omdat losse slippers of flexibele schoenen niet stabiel genoeg zijn en mensen met slippers vaak nog meer moeten klauwen om ze aan te houden. Dit advies wordt goed onderbouwd door de podotherapeut zodat er geen misverstanden ontstaan. Wanneer we na enkele weken een flinke verbetering zien en de patiënt komt stralend de praktijk binnen, is onze dag weer helemaal goed.

 

Wreefklachten

Interesse?

Let's do this! Maak een afspraak om te kijken waar uw problemen vandaan komen.