De Diabetesschoen

Kwalitatief goede diabetesschoenen zijn vaak erg duur. RondOm Podotherapeuten heeft daarom samen met het Diabetes Fonds een goede en betaalbare schoenencollectie ontworpen: De Diabetesschoen.
 

De Diabetesschoen

Ongeveer 25% van de mensen met diabetes mellitus heeft last van voetproblemen. Het dragen van goede schoenen vermindert de kans op voetproblemen. De Diabetesschoen is ontwikkeld in samenwerking met het Diabetes Fonds en podotherapeuten. De schoenencollectie is beoordeeld door een expertteam waarin orthopedisch schoenmakers, bewegingswetenschappers en een revalidatiearts hebben plaatsgenomen, zodat de kwaliteit van de schoenen gegarandeerd is.

De Diabetesschoen voldoet aan de volgende kwaliteitseisen:

  • Stevig hielstuk, om de stabiliteit te verbeteren;
  • Naadloze afwerking binnenkant, om irritaties te voorkomen;
  • Hoge sluiting, om steentjes in de schoen te voorkomen;
  • Antibacteriële voering, om infecties te voorkomen;
  • Uitneembaar voetbed, om ruimte voor steunzolen te bieden.

De schoenencollectie bestaat uit zowel mannen- als vrouwenschoenen voor binnen en buiten.
 

Betaalbare schoenen

Kwalitatief goede schoenen voor mensen met diabetes zijn vaak niet goedkoop. Daarnaast kampen diabetespatiënten vaak met hoge zorgkosten. Het Diabetes Fonds en Rondom Podotherapeuten hebben daarom de handen ineengeslagen en maken een goede en betaalbare diabetesschoenencollectie voor een grote groep mensen bereikbaar, zonder winstoogmerk.

Waar een therapeutische schoen al snel honderden euro’s kost, heeft De Diabetesschoen een verkoopprijs van rond de € 100,- zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
 

Verkooppunten

U kunt De Diabetesschoen bestellen bij alle vestigingen van RondOm Podotherapeuten. Meer informatie over De Diabetesschoen en de verkooppunten is te vinden op www.dediabetesschoen.nl. Heeft u interesse in het aanbieden van De Diabetesschoen? Nieuwe verkooppunten kunnen contact opnemen met ellen.nuijten@rondompodotherapeuten.nl.

www.dediabetesschoen.nl

 

diabetesschoen