Column Gezondheidscentrum GezondWilnis

In deze vaste column van gezondheidscentrum GezondWilnis stellen de specialisten zich voor. Deze week maken we kennis met Lisa-Julie Verfaillie, podotherapeut bij RondOm Podotherapeuten.

Uw lopen is wat ons beweegt. Dat is de slogan van RondOm Podotherapeuten, een landelijke organisatie. Een van hun vestigingen bevindt zich in GezondWilnis, in de linkervleugel van het gezondheidscentrum aan de Wagenmaker in Wilnis. Lisa-Julie Verfaillie is een van de vaste podotherapeuten op deze locatie. Zij is eens in de twee weken aanwezig op donderdag tussen 10.00 en 18.00 uur. Haar collega Willem neemt de maandag voor zijn rekening. Hij is er dan tussen 13.00 en 21.00 uur. De openingstijden in de avond hebben tot doel om het contact met de podotherapeuten zo gemakkelijk mogelijk te maken, ook voor mensen die overdag werken.

 

“Bij ons kun je terecht voor klachten rondom de voeten, knieën, heup en de rug’’, begint Lisa-Julie te vertellen. Haar accent verraadt dat ze van origine uit België komt. Sinds kort woont ze in Amsterdam, waar ze ook voor RondOm Podotherapeuten werkt bij een van de vestigingen in Oost. “Deze klachten kunnen zijn ontstaan door een verkeerd looppatroon of een verkeerde houding’’, vervolgt de jonge podotherapeut. “Dit kan overbelasting op de gewrichten in de voeten of hogerop veroorzaken.’’

 

Wie de podotherapeut bezoekt, krijgt eerst een aantal vragen. “Ik ga met de patiënten in gesprek over hun klachten; hoe lang hebben ze daar al last van? Zijn ze in het verleden geopereerd? Gebruiken ze medicijnen? Zijn ze ergens allergisch voor? Vervolgens laat ik hen op een speciale spiegel staan. Hiermee kan ik de stand van de voeten goed bekijken en worden de drukpunten onder de voet inzichtelijk gemaakt.

 

Tevens test ik de beweeglijkheid van de voet, knie en heup en laat ik hen lopen. Zo hebben we zowel een statische als een dynamische meting en kan ik goed beoordelen waarmee ik hen het beste kan helpen.

 

Een veelvoorkomende behandeling is het maken van corrigerende podotherapeutische zolen om zowel statisch als dynamisch te optimaliseren. Daarnaast vervaardigen we nagelbeugels en ortheses en voeren we instrumentele- en wondbehandelingen uit. Ook passen we regelmatig tapings en vilttherapieën toe.

 

De podotherapeut voorziet tevens in behandelingen bij mensen met diabetes en reuma, kinderen en sporters. In deze trajecten werkt zij geregeld met fysiotherapeut of manueel therapeut. Dat is fijn in een gezondheidscentrum; alle specialisten bevinden zich onder hetzelfde dak.

 

GezondWilnis

Wagenmaker 99

3648 KV Wilnis

www.gezondwilnis.nl

 

Bron: Nieuwe Meerbode 8-5-2019

werken bij rondom?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.