EXO-L Enkelbrace: de veiligheidsriem voor jouw enkels

Elk jaar lopen in Nederland meer dan 500.000 mensen een enkelblessure of verzwikking op. RondOm Podotherapeuten heeft sinds kort een samenwerking met EXO-L. Zij maken speciale braces met behulp van 3D-printing.

Wat is een enkelverzwikking?

Wanneer je zwikt gaat de enkel naar buiten en draait de voet naar binnen, hierbij worden de enkelbanden opgerekt of ontstaat er een (gedeeltelijke) scheuring. Na de verzwikking ontstaat er vaak een zwelling en kan er soms een bloeduitstorting te zien zijn. Een verzwikte enkel is niet alleen pijnlijk, vaak blijft er een gevoel van instabiliteit en kan de bewegingsvrijheid van de enkel belemmerd worden. Daarnaast is de kans op enkelartrose groter bij herhaaldelijk zwikken.

 

Herhaaldelijk zwikken?

Wanneer je eenmaal een keer ernstig je enkel verzwikt hebt, kan het zijn dat de enkelbanden opgerekt en of (deels) afgescheurd zijn. Hierdoor mist jouw enkel stabiliteit. Dit betekent dat je vervolgens heel gemakkelijk je enkel opnieuw kan zwikken.

Zo werkt de EXO-L Enkelbrace

De EXO-L Enkelbrace biedt bescherming tegen een enkelverzwikking. De EXO-L Enkelbrace is op maat gemaakt door middel van een 3D-scan en daardoor erg comfortabel om te dragen. De brace voorkomt dat de enkel de verzwikbeweging kan maken. Deze werking is gebaseerd op de functie van de enkelband: ligamentum talofibulare anterius (TFA band). Het werkt net als een veiligheidsriem in de auto. De EXO-L Enkelbrace grijpt alleen in wanneer je dreigt te verzwikken. Je behoudt hierdoor je bewegingsvrijheid en tegelijkertijd een optimale bescherming. Daarnaast neemt de EXO-L Enkelbrace geen ruimte in de(sport)schoen.

 

Preventie

Ook preventief om enkelblessures te voorkomen worden EXO-L Enkelbraces aangemeten. Denk aan sporten waarin de kans op enkelletsel hoog is zoals bij voetbal, hockey, volleybal ect. Maar ook bij sommige beroepen met bijvoorbeeld een onregelmatige ondergrond dragen mensen de EXO-L Enkelbrace in combinatie met veiligheidsschoeisel. 

Anderen bekeken ook:

werken bij rondom?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.