3D Loopanalyse in Veldhoven, Schiedam en Soest

In 2020 is RondOm Podotherapeuten exclusief partner geworden van Run3D; een high-end, realtime loopanalyse. Door middel van de apparatuur kunnen hardloopprestaties worden verbeterd en blessures worden voorkomen. Vanaf nu kun je een 3D loopanalyse laten uitvoeren bij onze praktijken in Veldhoven, Schiedam en Soest.

 

Wat doet een 3D analyse precies?

Tijdens de analyse krijgt de sporter sensoren op zijn onderlichaam geplakt, die door infraroodcamera´s gevolgd worden om de loopbeweging te transformeren tot een driedimensionaal beeld. Door de realtime motion capture pikt deze apparatuur de kleinste afwijkingen in het looppatroon op, die een gewone video-analyse of zelfs het getrainde oog van een expert niet zouden zien. Dit maakt het systeem ontzettend nauwkeurig en accuraat.

Waarom een 3D loopanalyse?

De 3D loopanalyse laat geen twijfel bestaan over het looppatroon; elk detail wordt gevat in cijfers en grafieken, waardoor je precies weet waar je zwakheden en blessuregevoelige punten liggen. Je komt bijvoorbeeld te weten hoeveel je je knie buigt en strekt, en hoe ver je die knie naar buiten en binnen beweegt. Software vergelijkt de uitkomst daarna met gegevens uit een database van een groep ongeblesseerde lopers. Val je buiten de ‘normale’ range? Dan laten de cijfers en grafieken dat zien.
 

Voor iedere serieuze loper

Dennis Swaans is podotherapeut en hardloopexpert bij RondOm Podotherapeuten en analyseert regelmatig sporters met het Run3D systeem. “De hardloopanalyse vertelt niet hoe je het beste kan lopen, maar waar je zwakheden liggen”, vertelt Dennis. ‘’Wanneer je bij ons een loopanalyse boekt, voeren we ook aanvullende testen uit om zo een compleet plaatje van jou als sporter te krijgen. We voeren een volledige musculoskeletale testing uit waarbij de bewegingsuitslag van gewrichten-, spierlenigheid-, kracht en balans worden getest. Ook doen we een statische en dynamische drukmeetanalyse.''

''Alles samen geeft je een nauwkeurig overzicht van de manier waarop je je lichaam belast tijdens het lopen. ‘’Iedere serieuze hardloper zou een loopanalyse moeten laten uitvoeren!’’ Aldus Dennis.

3D loopanalyse light

Naast de 3D loopanalyse biedt RondOm ook een light versie aan. Dennis legt uit: ''Heb je geen behoefte aan een uitgebreid onderzoek en het apart bespreken van uitkomsten en adviezen? Kies dan voor de 3D loopanalyse light. Dit bewegingsonderzoek duurt 40 min en bestaat uit een vraaggesprek, analyse op de loopband en uitgebreid rapport. De 3D loopanalyse light kent geen vervolgafspraak van 30 min waarbij de uitkomsten en adviezen besproken worden en je vragen kunt stellen.''

 

Voor wie?

  • Recreatieve, fanatieke en professionele hardlopers;
  • Hardlopers die hun loopprestaties willen verbeteren;
  • Hardlopers die preventief klachten willen voorkomen door meer inzicht te krijgen in het looppatroon;
  • Hardlopers met (vage) blessureklachten;
  • Startende lopers die beginnen met hardlopen en graag handvatten willen waarop te letten;
  • Wandelaars en andere sporters die veel (hard)lopen;
  • Geschikt voor alle leeftijden.

Anderen bekeken ook:

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.