Run3D analyse nu ook in Veldhoven, Schiedam en Soest!

Dit jaar is RondOm Podotherapeuten exclusief partner geworden van Run3D; een high-end, realtime loopanalyse. Door middel van de apparatuur kunnen hardloopprestaties worden verbeterd en blessures worden voorkomen. Vanaf nu kun je een Run3D analyse laten uitvoeren bij onze praktijken in Veldhoven, Schiedam en Soest.

Looptechniek is deels aangeboren, maar kan ook ontwikkeld en getraind worden. Wil je je looptechniek verbeteren? Dan raden wij je sterk aan om een loopanalyse te laten maken via Run3D. Run3D is namelijk de meest nauwkeurige loopanalyse op basis van motion capture en geeft je veel inzichten in je looppatroon.


Wat doet een Run3D analyse precies?

Tijdens de analyse krijgt de sporter sensoren op zijn onderlichaam geplakt, die door infraroodcamera´s gevolgd worden om de loopbeweging te transformeren tot een driedimensionaal beeld. Door de realtime motion capture pikt RUN3D de kleinste afwijkingen in het looppatroon op, die een gewone video-analyse of zelfs het getrainde oog van een expert niet zouden zien. Dit maakt het systeem ontzettend nauwkeurig en accuraat.


Wat heb je aan een Run3D analyse?

De Run3d analyse laat geen twijfel bestaan over het looppatroon; elk detail wordt gevat in cijfers en grafieken, waardoor je precies weet waar je zwakheden en blessuregevoelige punten liggen. Je komt bijvoorbeeld te weten hoeveel je je knie buigt en strekt, en hoe ver je die knie naar buiten en binnen beweegt. Software vergelijkt de uitkomst daarna met gegevens uit een database van een groep ongeblesseerde lopers. Val je buiten de ‘normale’ range? Dan laten de cijfers en grafieken dat zien.

De resultaten van de analyse worden middels een uitgebreid rapport met je gedeeld en op basis hiervan ontvang je passend advies, bijvoorbeeld versterkende oefeningen, tips om je looppatroon aan te passen of schoenadvies. Ook kan een podotherapeut of fysiotherapeut je in de toekomst gerichter behandelen bij eventuele klachten of blessures.
 

‘Iedere serieuze hardloper zou een Run3D loopanalyse moeten laten uitvoeren’

Bram Waes is sportpodotherapeut bij RondOm Podotherapeuten en analyseert regelmatig sporters via het Run3D systeem. “De Run3D-analyse vertelt niet hoe je het beste kan lopen, maar waar je zwakheden liggen”, vertelt Bram. ‘’Wanneer je bij ons een Run3D loopanalyse boekt, voeren we ook aanvullende testen uit om zo een compleet plaatje van jou als sporter te krijgen. We voeren een volledige musculoskeletale testing uit waarbij de bewegingsuitslag van gewrichten-, spierlenigheid-, kracht en balans worden getest. Ook doen we een statische en dynamische drukmeetanalyse.’’
 

foto

Alles samen geeft je een nauwkeurig overzicht van de manier waarop je je lichaam belast tijdens het lopen. ‘’Iedere serieuze hardloper zou een Run3D loopanalyse moeten laten uitvoeren!’’ Aldus Bram.
 

Voor wie is Run3D geschikt?

  • Hardlopers die meer inzicht willen krijgen in hun looppatroon
  • Hardlopers die hun looptechniek willen verbeteren
  • Hardlopers met (vage) blessureklachten
  • Hardlopers die trainen voor een marathon
  • Andere sporters die veel lopen


Afspraak maken voor een Run3D loopanalyse

Je kunt een Run3D analyse laten uitvoeren bij onze praktijklocaties in Veldhoven, Soest en Schiedam. Bel voor meer info of om een afspraak te maken naar 088 1180500 of mail naar info@rondompodotherapeuten.nl

 

video

foto

werken bij rondom?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.