De 3D loopanalyse

Sporters die hun loopprestaties- en techniek willen verbeteren, hebben veel aan een loopanalyse bij RondOm Podotherapeuten. Onze loopanalyse bestaat uit een bewegingsonderzoek waarbij het looppatroon wordt vastgelegd. Tijdens dit onderzoek wordt er wetenschappelijk onderbouwd inzicht vergaard ten aanzien van zwakheden en blessuregevoelige punten. Door deze inzichten kunnen sporters gerichter trainen om beter, sneller en blessurevrij te lopen.

Afspraak maken

Wij maken gebruik van het Run3D systeem, loopanalyse apparatuur van de hoogste kwaliteit, ontworpen door de Oxford University in Engeland. De analyses worden altijd uitgevoerd door onze hoogopgeleide (sport)podotherapeuten.


Wat houdt een 3D loopanalyse in?

Het bewegingsonderzoek bestaat uit vijf onderdelen:
 

1. Vraaggesprek

De podotherapeut start het bewegingsonderzoek met een vraaggesprek naar o.a. conditie, klachten en blessures, voorgeschiedenis, hardloopafstanden, loopschoenen, loopdoelen etc.
 

2. Loopanalyse op de loopband

Time to run! Je gaat de loopband op waarbij er sensoren op je onderlichaam worden geplakt. Deze worden door infraroodcamera´s gevolgd om jouw loopbewegingen te transformeren tot een driedimensionaal beeld. Door de realtime motion capture pikt het hardloopsyteem de kleinste afwijkingen in het looppatroon op, die een gewone video-analyse of zelfs het getrainde oog van een professional niet zouden zien. Dit maakt het systeem ontzettend nauwkeurig en accuraat.
 

3. Klinische testen: spierkracht/lenigheid

Om het beeld van jou als loper compleet te maken, voert de podotherapeut verschillende klinische testen uit. Je voert oefeningen uit waarbij wordt gekeken naar de lenigheid en de (sport)podotherapeut meet en beoordeelt de spierkracht met speciale krachtmeters.
 

4. Uitgebreid rapport

De resultaten van de hiervoor genoemde onderzoeken vind je terug in een uitgebreid rapport. Deze geven je nauwkeurig inzicht in je looppatroon: ‘‘waar scoort je looppatroon goed op en waar moet je nog aan werken?’’ Het rapport bestaat o.a. uit een persoonlijk advies, een schoenadvies, al dan niet met podotherapeutische (sport)zolen, en aanbevelingen, bestaande uit verschillende oefeningen.
 

5. Bespreken uitkomsten en adviezen

Tijdens een aparte afspraak van 30 min zal de (sport)podotherapeut de uitkomsten en adviezen uit het rapport met je bespreken. Ook kun je dan al je vragen stellen.

 

 

Voor wie is een 3D loopanalyse geschikt?

  • Recreatieve, fanatieke en professionele hardlopers en andere sporters;
  • Hardlopers die hun loopprestaties willen verbeteren;
  • Hardlopers die preventief klachten willen voorkomen door meer inzicht te krijgen in het looppatroon;
  • Hardlopers met (vage) blessureklachten;
  • Startende lopers die beginnen met hardlopen en graag handvatten willen waarop te letten;
  • Wandelaars die klachtenvrij willen (blijven) lopen;
  • Geschikt voor alle leeftijden.

 

3D loopanalyse light 

Heb je geen behoefte aan een uitgebreid onderzoek en het apart bespreken van uitkomsten en adviezen? Kies dan voor de 3D loopanalyse light. Dit bewegingsonderzoek duurt 40 min en bestaat uit een vraaggesprek, analyse op de loopband en uitgebreid rapport. De 3D loopanalyse light kent geen vervolgafspraak van 30 min waarbij de uitkomsten en adviezen besproken worden en je vragen kunt stellen.

 

Kosten 3D loopanalyse

  • 3D loopanalyse €249,50.
  • 3D loopanalyse met podotherapeutische (sport)zolen + controleafspraak €369,50.
  • 3D loopanalyse light €129,50.


Podotherapie wordt veelal vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekeringspaketten. Dit geldt ook voor 3D loopanalyses en onderzoeken. Kijk je vergoeding na zodat je vooraf weet wat wel of niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar. 

 

Locaties 3D loopanalyse

Wij voeren loopanalyses uit in onze praktijken in Schiedam, Soest en Veldhoven.

Ik wil meer info

Anderen bekeken ook: