Wat is het?

Dit wordt ook wel: Morbus Köhler I, aseptische botnecrose in het os naviculare genoemd. De ziekte van Köhler is een groeistoornis, waardoor het bot afsterft van een van de voetwortelbeentjes (os naviculare). Het is heel belangrijk dat deze aandoening vroeg herkend en behandeld wordt, dat kan klachten op latere leeftijd voorkomen. Het is een ziekte die vrijwel alleen bij kinderen jonger dan 6 jaar voorkomt. Het is te herkennen aan de de kinderen asymmetrisch gaan lopen om de pijn in de voet te ontlasten. 

 

Pijn

De voornaamste klachten zijn pijn bij het palperen van het voetwortelbeentje dat zich aan de binnenzijde van de voet bevindt.  

 

 

Een behandeling

De behandeling bestaat uit ontlasten door tapebandage en/of goed ondersteunende corrigerende podotherapeutische zolen. Bij onvoldoende resultaat wordt 4-6 weken gipsbandage aangeraden.

 

Het resultaat

Het verwachte resultaat is pijnvrij. Na 3 maanden wordt er een evaluatie gedaan middels röntgendiagnostiek. Geheel herstel is na 9-12 mnd te verwachten. De podotherapeutische zool zal, afhankelijk van de afwijkingen, zal blijvend worden toegepast.

Interesse?

Let's do this! Maak een afspraak om te kijken waar uw problemen vandaan komen.