Wat is het?

Door middel van een op maat gemaakte podotherapeutische inlay wordt de voet gestuurd, zodat deze optimaal kan functioneren. Dit heeft ook invloed op bijvoorbeeld de knieën en rug.

 

De opbouw

Het dragen van podotherapeutische zolen dient opgebouwd te worden. We adviseren de zolen te dragen totdat ze niet meer lekker zitten en ze dan uit te doen. De volgende dag kun je het dan opnieuw proberen. Sporten op de zolen mag pas als de zolen helemaal prettig zitten.

 

 

Zolentips 

• Na 2 tot 3 weken moet je volledig aan de zolen gewend zijn. In die 2 á 3 weken kunt u spierpijnklachten ervaren (in voet, benen, rug).

• Mocht er na deze periode toch nog irritatie bestaan, neem dan contact met ons op; mogelijk is enige aanpassing noodzakelijk. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

• Wij adviseren om op controle te komen nadat je circa 6 weken op de zolen gelopen heeft. Je kunt deze controle afspraak - voor zover nog niet ingepland - zelf inplannen via de webagenda op onze website of telefonisch via ons secretariaat.

• Wanneer de zolen te lang zijn, mag u er aan de voorzijde een klein randje van af knippen (niet meer dan 0,5 cm). Houdt hierbij wel in de gaten dat de zolen niet voor niets op deze maat zijn vervaardigd; neem bij twijfel contact op met ons secretariaat.

 • Bij beschadiging en/of slijtage raden wij u aan de zolen tijdig te laten controleren/repareren.

• Wanneer uw zolen onverhoopt nat zijn geworden, mag u deze nooit op de verwarming laten drogen.

Interesse?

Let's do this! Maak een afspraak om te kijken waar uw problemen vandaan komen.