Een zwangerschap is een prachtig moment in uw leven en u geniet van het kleine wonder in uw buik. Maar dan gaan uw voeten opeens protesteren. ‘’Veel vrouwen denken dat het er nu eenmaal bij hoort’, vertelt een van onze podotherapeuten. ‘Uw buik groeit, u komt wat kilo’s aan en uw voeten en knieën moeten al dat extra gewicht dragen. Het lijkt dan logisch dat uw voeten en gewrichten daartegen protesteren. Maar dat is het niet!’’

Klachten tijdens de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam. Een vrouw komt aan en, onder invloed van hormonen, verslappen de banden en spieren in de voeten, wat overbelasting kan veroorzaken. U kunt last krijgen van een drukkende pijn onder uw voorvoet en/of steken of tintelingen in uw voorvoet en tenen. Verder kunt u pijn ervaren ter hoogte van uw enkel, voetboog of hiel en/of last krijgen van uw benen of knieën.

 

De podotherapeut
Als u tijdens uw zwangerschap dergelijke pijnklachten ervaart, kan een podotherapeut u helpen. Een podotherapeut is een erkende hbo professional, gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug. 

Wilt u een afspraak maken?
Wilt u meer informatie of een afspraak maken? U kunt RondOm Podotherapeuten iedere werkdag bereiken op het telefoonnummer 088-1180500 (08:00-17:00). Of maak direct een afspraak via onze webagenda.