Kennispartner van ReumaZorg Nederland

Bij RondOm zijn we ons als podotherapeuten en als organisatie erg bewust van onze maatschappelijke rol om de zorg te innoveren en verbeteren. We zijn altijd op zoek naar manieren om onze kennis en expertise te delen met relevante doelgroepen. Daarom hebben we dit jaar de samenwerking met ReumaZorg Nederland verder uitgebreid en mogen we ons kennispartner noemen op het gebied van voeten gezondheidszorg bij reumapatiënten.

Reuma en voetproblemen

Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben reuma en daar komen dagelijks 700 mensen bij. 80% van hen heeft te maken met voetklachten. Een heleboel dus. Door reuma kunnen ontstekingsprocessen in- en rondom de voetgewrichten ontstaan. Dit kan leiden tot veel pijn. Een podotherapeut kan door vroegtijdig in te grijpen het ontstaan van voetklachten bij reuma vertragen en pijn verlichten.


Toch bezoeken veel mensen met reuma de podotherapeut niet. Dit komt doordat veel reumapatiënten niet weten hoeveel een podotherapeut voor hen kan betekenen. Vandaar dat we onze kennis op dit gebied graag delen en zo veel mogelijk mensen helpen om zo goed mogelijk te (blijven) lopen.
 

ReumaZorg Nederland

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland is een landelijke patiëntenorganisatie en een erkend goed doel voor alle mensen met reuma. Ze werken continu aan verbetering van de kwaliteit van leven voor mensen met reuma. ReumaZorg Nederland werkt niet alleen vóór, maar ook samen mét, mensen met reuma in haar activiteiten. Via hun website, social media kanalen, e-magazine en webinars helpen, informeren en inspireren ze mensen met reuma om ‘gewoon mee te (kunnen) doen' in het dagelijks leven: thuis, op het werk, op school, in de sportschool enz.

 

Kennispartner

De podotherapeut kan een grote rol spelen in het ‘gewoon mee kunnen doen’ met het dagelijkse leven van iemand met reuma. Om de reumapatiëntengroep hiermee bekend te maken, delen onze (reuma)podotherapeuten hun kennis met de volgers van ReumaZorg Nederland. Regelmatig deelt ReumaZorg Nederland een blog of video met daarin handige en belangrijke informatie, tips en weetjes.
Bent u benieuwd geworden naar de inhoud? Volg ReumaZorg Nederland op Facebook of Instagram en mis niets! 
 

ReumaZorg Nederland

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.