Pijn bij het fietsen

Wielrennen kan helaas gepaard gaan met pijn tijdens of na het fietsen en met blessures tot gevolg. Pijnklachten kunnen veroorzaakt worden door een verkeerde fietsafstelling, een verkeerde trainingsopbouw, beenlengteverschil, disbalans of zwakte van de bovenbeen- en heupspieren of een afwijkende voet-, enkel- of kniestand.

Onze wielerexperts helpen u graag bij wielergerelateerd advies, klachten en vragen. Onze wielerexperts zijn sportpodotherapeuten met een specialisatie in de wielrensport.


Meer info wieleronderzoek

 

Veel voorkomende klachten bij fietsen:

  • Pijn aan de knie (voorzijde, binnen- of buitenkant);
  • Pijnlijke voeten tijdens of na het fietsen;
  • Tintelende voeten en/of tenen tijdens het fietsen;
  • Pijn aan de rug;
  • Pijn aan de nek of schouders;
  • Tintelende handen;
  • Zadelpijn.

 

Wieleronderzoek

Heeft u last van klachten of pijn tijdens het fietsen? Of wilt u preventief klachten voorkomen door meer inzicht te krijgen in uw fietspositie en fietstechniek? Tijdens het wieleronderzoek zal de podotherapeut een sportpodotherapeutisch onderzoek, dynamische fietsanalyse en bikefitting uitvoeren. Hiervoor neemt u uw eigen fiets mee. Tijdens het wieleronderzoek gaat de podotherapeut op zoek naar de oorzaak van de aanwezige klachten. De resultaten en fietsaanpassingen worden direct met u besproken. Na afloop van het onderzoek krijgt u ook een uitgebreid bikefitting rapport mee.

 

Shoefitting consult

Bent u op zoek naar persoonlijk advies voor de juiste wielrenschoenen? Onze wielerexperts helpen u graag! Het shoefitting consult bestaat uit een standaard voetonderzoek, het bepalen van de juiste lengte- en breedtemaat, advies over een passend fietsschoenmodel en het (her)plaatsen van schoenplaatjes. Tijdens het consult kunt u ook verschillende schoenmodellen passen. Als optie kunt u kiezen voor op maat gemaakte wielerzolen.

Meer info Shoefitting consult

Lake wielrenschoen

Vergoedingen

Het shoefitting consult, wieleronderzoek en wielerzolen worden in sommige gevallen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekeringspakketten. Wij adviseren u bij uw zorgverzekeraar na te gaan wat de vergoeding is. Informatie over vergoedingen vindt u ook hier op onze website.

Krachttraining wielrennen

 

Anderen bekeken ook: