Likdoorns en eeltplekken verwijderen

Met behulp van een mesje of frees kunnen eelt en likdoorns verwijderd worden. Likdoorns of eeltplekken ontstaan wanneer er te veel wrijving en druk aanwezig is op de huid. Wanneer er veel eelt aanwezig is kan deze eeltvorming als een soort piramide naar binnen groeien waardoor er een likdoorn ontstaat. Het is mogelijk dat er dichtbij een likdoorn een zenuw en bloedvat aanwezig is waardoor de likdoorn extra pijnlijk kan zijn of bij behandeling eerder gaat bloeden.

Het doet met name pijn wanneer er loodrechter druk op de likdoorn wordt uitgeoefend. Soms zijn er klachten zoals een pijnlijke/overgevoelige/bloedende likdoorns of eeltvorming of blaarvorming onder of rond de likdoorn en de eeltvorming.

 

Ingegroeide teennagel behandelen

Tevens kunnen ingegroeide nagels behandeld worden. Een ingegroeide nagel kan ontstaan wanneer er een afwijkende vorm van de nagel is. Als een nagel boller loopt dan normaal (hyperconvex), ontstaat er meer druk in de nagelwal en kan irritatie ontstaan. Transpirerende voeten maken de huid week en daardoor extra kwetsbaar. Het dragen van te krappe schoenen geeft teveel druk op de nagels. Het verkeerd knippen van de nagels is ook een veel voorkomende oorzaak. De hoekjes van de nagel dienen niet weggeknipt te worden; de nagel moet altijd recht worden afgeknipt om ingroeien te voorkomen.

 

Anderen bekeken ook: