Het aanbrengen van een tape kan verschillende doelen hebben:

1. Klachtenvermindering
2. Ondersteunen van spieren, banden en gewrichten
3. Beperking van een beweging
4. Aansturen van een beweging

Binnen RondOm Podotherapeuten maken wij gebruik van twee soorten tape: sporttape en medical tape.

Sport tape

Sporttape is niet-elastisch, erg stevig en wit van kleur. Het kan worden toegepast na een verzwikking, kneuzing, spierscheur of ontwrichting. De tape zit vrij strak om uw huid, waardoor de beweeglijkheid van het gewricht wordt beperkt en pijn wordt verminderd. De tape is ook preventief te gebruiken als bescherming van gewrichten en gewrichtsbanden tijdens het sporten of als nabehandeling na een letsel of operatie. Wij adviseren om de tape na 4 á 5 dagen te verwijderen.

Let op: deze tape mag niet nat worden. Het is dus belangrijk dat u de tape droog houdt tijdens het douchen. Wij adviseren om het getapete gebied af te dekken met een plastic zak.

 

Medical taping

Bij medical tape maken we gebruik van een elastische, katoenen tape met een anti-allergische lijmlaag in verschillende kleuren. De tape is tot 140% rekbaar, wat vergelijkbaar is met de huid. De tape zit niet strak om uw huid en stuurt beweging aan. Medical tape heeft ook een stimulerende werking op de huid en spieren, waardoor een blessure sneller kan genezen. Deze tape mag nat worden. U kunt hiermee douchen, zwemmen en baden. U kunt de medical tape laten zitten totdat het vanzelf loslaat.

Huidirritatie of klachten die verergeren?

Het is normaal dat de tape op de eerste dag jeuk kan veroorzaken. Indien het op de tweede dag ook nog erg jeukt of er huiduitslag, huidirritatie en/of een branderig gevoel optreedt, adviseren wij u de tape te verwijderen.

 

Anderen bekeken ook: