behandelmogelijkheden

Een behandeling heeft vaak verschillende redenen en verschillende doelen. Diverse specifieke factoren kunnen namelijk tot klachten leiden. Deze zijn bijvoorbeeld biomechanisch, neurologisch of orthopedisch. Maar dit kunnen ook externe factoren zijn, zoals slecht zittend schoeisel. Lees hier meer over onze behandelmogelijkheden.

Podotherapeutisch onderzoek

Voordat u een podotherapeutische behandeling krijgt, voert de podotherapeut een uitgebreid onderzoek uit om achter de oorzaak van uw klacht(en) te komen. Tijdens dit onderzoek wordt er gekeken naar de stand van het lichaam, de beweeglijkheid en het looppatroon. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, zoals een hightech loopanalyse en drukmeetapparatuur. Aan de hand van de verkregen gegevens wordt er door de podotherapeut een behandeling voorgesteld, welke na overleg met u, kan worden gestart. Lees meer over het podotherapeutisch onderzoek.

 

Podotherapeutische behandelmogelijkheden

Een behandeling door de podotherapeut kan bestaan uit één of meerdere therapieën, zoals:

Nabehandeling

Na de behandeling vragen wij u na 6 weken voor controle terug te komen. Wij hechten grote waarde aan uw tevredenheid en willen altijd het beste behandelresultaat behalen. Deze controle helpt ons (en u) hierbij. Wij stellen uw verwijzer uiteraard schriftelijk op de hoogte van alle resultaten uit dit controleonderzoek.

 

Wanneer naar de podotherapeut?

Heeft u last van uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug? Dan is een bezoek aan de podotherapeut een goed idee. Een podotherapeut behandelt klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van voeten en/of benen, een afwijkende voetstand of een verkeerd looppatroon. Hierdoor kan bijvoorbeeld een overbelasting van een spier of gewricht ontstaan. Ook bij nagelproblemen, huidaandoeningen en voetklachten als gevolg van diabetes en reuma kunt u terecht bij de podotherapeut. Kinderen, ouderen en sporters zijn ook welkom bij de podotherapeut. 

 

Wordt podotherapie vergoed door mijn zorgverzekering?

Podotherapie wordt vanuit veel aanvullende verzekeringspakketten vergoed. De hoogte van uw vergoeding hangt af van welk aanvullende pakket u gekozen heeft. Voor de hoogte van de vergoeding adviseren wij u te kijken in uw polis of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Op onze vergoedingenpagina vindt u een overzicht van de vergoedingen. 

 

orthese