Wanneer naar de podotherapeut?

Mensen kunnen bij de podotherapeut terecht voor meer dan alleen voetklachten. Ook wanneer iemand last van zijn of haar tenen, nagels, enkels, knieën, heupen of rug, is een bezoek aan de podotherapeut een goed idee. De podotherapeut behandelt klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van voeten en/of benen, een afwijkende voetstand of een verkeerd looppatroon. Hierdoor kunnen weer andere klachten in andere delen van het lichaam ontstaan, zoals overbelasting van een spier of gewricht. Ook bij nagelproblemen, huidaandoeningen en voetklachten als gevolg van diabetes en reuma kunnen mensen terecht bij de podotherapeut. Kinderen, ouderen en sporters met klachten zijn ook welkom bij de podotherapeut.

 

Klachten aan voet, enkel of onderbeen

In de praktijk zien onze podotherapeuten regelmatig mensen die te lang doorlopen met klachten aan hun voeten. Dit heeft vaak vervelende gevolgen en kan de problemen verergeren, ook in andere delen van het lichaam, zoals bijvoorbeeld de rug. Klachten die wij vaak tegenkomen zijn hielspoor, hielpijn, achillespeesklachten en een verzwikte enkel.

 

Klachten aan tenen en nagels

Er kunnen verschillende klachten ontstaan aan de tenen, bijvoorbeeld aan de huid en nagels, maar ook een afwijkende stand van de tenen kan problemen en pijn veroorzaken. Teenklachten die wij vaak tegenkomen zijn eeltvorming en likdoornsHallux valgus (scheefstand grote teen), klauwtenen en ingegroeide nagels.

Klachten aan de knie

Een knieklacht kan acuut of gedurende een langere periode ontstaan. Dit kan zich uiten in pijn, stijfheid, een zwelling of een moeilijk te bewegen knie. Knieklachten die wij vaak tegenkomen zijn pijn aan de knieschijf, runner’s knee bij hardlopen, Osgood Schlatter (kniepijn bij kinderen) en het patellofemoraal pijnsyndroom (knieklacht bij kinderen).

 

Klachten aan de heupen

Heupklachten komen op iedere leeftijd voor. Vaak ontstaan deze door (overmatig) sporten, overbelasting of slijtage. Soms is het onduidelijk waar de pijn in de heup voorkomt. Heupklachten die wij vaak tegenkomen zijn een slijmbeursontsteking, heupartrose, bekkenscheefstand en slijtage in het heupgewricht.

 

Klachten aan de rug

Rugpijn komt vaak voor. Sommige mensen hebben korte tijd last van hun rug, anderen hebben chronische rugklachten. Het is hierom erg belangrijk dat er goed gekeken wordt waar de klachten vandaan komen. Rugklachten die wij vaak tegenkomen zijn lage rugpijn, de ziekte van Bechterew (reumatische aandoening) en Ischias (zenuwpijn).

Wanneer naar de podotherapeut