Bedrijfspodotherapie: Let's hunt and heal together!

Eén van de meest voorkomende beroepsziekte zijn klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. De klachten ontstaan bij beroepen waarbij werknemers veel moeten staan en/of lopen. Hunt & Heal (powered by RondOm Podotherapeuten) helpt!

Medewerkers stevig in hun schoenen laten staan?

Bij meer dan vier uur belasting per dag neemt het risico op problemen snel toe. Ook toenemende leeftijd, afwijkende voetstand en -of inadequaat (veiligheids)schoeisel zijn veroorzakers van klachten. Daarbij kan de bedrijfspodotherapeut van Hunt & Heal (powered by RondOm Podotherapeuten) een rol spelen als expert binnen de voetengezondheidszorg!

 

Selectie van juiste veiligheidsschoenen

Onze bedrijfspodotherapeuten zijn intensief betrokken bij Hunt & Heal en selecteren verschillende modellen veiligheidsschoenen. Hierbij letten ze onder andere op de ergonomie, buigpunt van de zool, ondersteuning in de hiel. Tevens is de binnenzijde van de schoen erg belangrijk, hoe meer (grove) naden, hoe sneller de voeten hier last van krijgen. Indien een schoen niet goed past of pijnlijk wordt gaat de medewerker automatisch “anders” lopen en hierdoor kunnen klachten ontstaan in het bewegingsapparaat. Daarom is het erg belangrijk dat de schoen niet alleen voldoet aan alle eisen, maar dat het ook een goede schoen is voor die voet.

Lid van NEN-commissie 

In deze commissie zijn verschillende leveranciers van veiligheidsschoenen en orthopedische veiligheidsschoenen aangesloten. Hunt & Heal neemt ook deel aan deze commissie en met onze visie en ervaring vanuit de ergonomie, kunnen we samen zorgen voor een goed normbeleid omtrent veilig en gezond werken.

 

Schoenen check

Net zoals alle schoenen, slijten veiligheidsschoenen ook. Maar waar moet op worden gelet en hoe kan je dit zelf beoordelen? Hiervoor hebben we een duidelijk filmpje gemaakt.

 

Contact

Indien medewerkers klachten ondervinden in de onderste extremiteiten biedt Hunt & Heal een uitgebreid podotherapeutisch onderzoek op locatie aan met de mogelijkheid tot het vervaardigen en toepassen van een therapie. Ook is het mogelijk een afspraak te maken op een van onze locatiesOnze podotherapeuten zijn nagenoeg over heel Nederland te vinden op zo’n 180 locaties.

 

 

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.