Zoek een praktijk

Enter an address to filter results.

Reuma

Wat is reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. In Nederland hebben ruim 2,3 miljoen mensen een reumatische aandoening. Mensen met reuma ontdekken hoe belangrijk hun voeten zijn: 70-80% krijgt voetklachten. Door de ziekte kunnen de voeten een andere vorm krijgen, ‘normale’ schoenen passen niet meer en het lopen doet pijn.

 

Podotherapie voor mensen met reuma 

Door vergroeiingen of een afwijkende stand van de voet kunnen de schoenen minder goed passen. Dit kan leiden tot meer en snellere eeltvorming en likdoorns. Ook kunnen de nagels afwijkingen vertonen als de tenen niet de ruimte krijgen die zij nodig hebben. Een veranderde stand van de voet kan leiden tot een ander looppatroon wat ook klachten in knieën, heupen en rug tot gevolg kan hebben.

De podotherapeut kan adviseren over podotherapeutische zolen om drukplekken drukvrij te leggen. Ook kan de podotherapeut teenortheses vervaardigen. Een teenorthese is vaak een prima hulpmiddel om drukplekken op de tenen te voorkomen / te verminderen. Ook kan de podotherapeut u adviseren met betrekking tot ((semi)orthopedisch) schoeisel. De reumatische voet is gevoelig voor ontstekingen. het is daarom raadzaam om regelmatig de voeten te laten behandelen door een hiervoor bevoegde pedicure.

 

Vergoedingen en kosten

Podotherapie wordt veelal vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekeringspakketten – dit geldt ook voor mensen met reuma. Wij verzoeken u vriendelijk uw vergoeding na te gaan zodat u vooraf weet wat wel of niet vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.
 

Wilt u een afspraak maken?