nog meer...

Een platvoet is een standsafwijking van de voet waarbij de voetholte in stand platter is dan normaal. Een platvoet komt vaak voor bij kinderen.
Een kommateentje betreft vaak de kleine teen die een verkeerde groeirichting (rotatie) heeft. 
O-benen, ook wel Genua Vara genoemd, is de benaming van een standsafwijking van de benen waarbij de benen in een O-stand staan. De knieën staan in een knik naar buiten en de afstand tussen de knieën is groter dan de afstand tussen de enkels.
X-benen, ook wel Genua Valga genoemd, is de term van een standsafwijking van de benen waarbij de benen in een X-stand staan. De knieën kantelen naar binnen toe zodat ze als het ware een X-vorm hebben. Heel vaak gaat dit ook gepaard met een afwijking in voetstand, zoals doorgezakte middenvoeten.
Bij cerebrale parese is er sprake van een probleem met bewegen als gevolg van schade aan de hersenen. De podotherapeut kan schoenadvies geven en podotherapeutische zolen aanmeten om de druk op de voeten te ontlasten. 

Een wratje (verruca) is een eeltvormige verharding in de huid, wat een bloemkoolvormige structuur heeft. Een wrat wordt veroorzaakt door een virus, dit virus zorgt ervoor dat de huidcellen zich sneller gaan delen.

Een litteken is een blijvende zichtbare afwijking van de huid dat bestaat uit bindweefsel. Een litteken ontstaat na de genezing van een wond. Een litteken doet met name pijn wanneer er rondom het litteken veel eelt ontstaat en deze veel druk van buitenaf ontvangt. 
Eelt is een verdikking van de opperhuid (verhoorning), dat ontstaat door plaatselijke druk en/of wrijving. 
Betekent letterlijk ‘knappende heup’. Men voelt iets verspringen of knappen aan de buitenkant van de dij of heup.

De pijn zit met name in de lies en wordt in eerste instantie alleen bij sportbeoefening gevoeld.

Bij lage rugklachten zit de pijn in de onderrug en/of het bekken. 

Coxartrosis is artrose in het heupgewricht.