Podo manuele therapie

Wat is podo manuele therapie?

Podo manuele therapie van de voet is een techniek waarbij dergelijke blokkades in de voet worden opgeheven door een manipulatietechniek. In sommige gevallen draagt een blokkade in één of meer gebieden in de voet, bij in het niet goed kunnen functioneren van de voet. Dit heeft een negatief effect op het looppatroon.

 

Manipulatietechniek podo manuele therapie

Bij de manipulatietechniek wordt er met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt”. De manipulatie dient meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie, zoals taping, podotherapeutische zool etc.

Podotherapeut en podo manuele therapie

Een podotherapeut is géén manueel therapeut en zal zich dan ook beperken tot manipulatie van de voet, enkel en soms het onderbeen/knie. Podotherapeuten die deze techniek toepassen hebben de post-hbo-cursus “Manuele therapie in de podotherapeutische praktijk” gevolgd.

 

Overleg met andere experts

De podotherapeut kan met de kennis over podomanuele therapie ook gerichter overleggen (met een manueel therapeut, orthomanueel arts, osteopaat, o.i.d.) en adviseren voor verder onderzoek/behandeling.

arno podotherapeut