Gezamenlijk bieden we sportteams een kosteloze sportscreening aan om blessures te voorkomen. De screening is opgezet door een team van (sport) fysio- en podotherapeuten, een bewegingswetenschapper en een epidemioloog en zijn gebaseerd op diens klinische ervaringen en wetenschappelijke bevindingen.

Meer onderzoeksprojecten van RondOm Podotherapeuten

 

Blessure

Ruim twee derde van de sportblessures ontstaan plotseling. Jonge sporters en mannen lopen de meeste blessures op, waarbij veldvoetbal jaarlijks de meeste sportblessures veroorzaakt. De meest voorkomende blessures zijn aan de knieën en enkels. Daar gaat Sportscreening Nederland, een team van experts op het gebied van blessure-en preventiebehandeling, wat aan doen! 

 

Lancering

In de week van het amateurvoetbal en met het nieuwe voetbalseizoen voor de deur lanceren RondOm Podotherapeuten en Fysiotherapie Claessens | Van de Rijt landelijk Sportscreening Nederland.

 

Wat is Sportscreening Nederland?

Gezamenlijk bieden ze sportteams een kosteloze sportscreening aan om blessures te voorkomen.  De screening is opgezet door een team van (sport) fysio- en podotherapeuten, een bewegingswetenschapper en een epidemioloog en zijn gebaseerd op diens klinische ervaringen en wetenschappelijke bevindingen.

De screening

Het complete sportteam zal tijdens een training worden gescreend op lenigheid, kracht, coördinatie, stabiliteit, mobiliteit en het looppatroon. Deze gegevens gebruikt Sportscreening Nederland om ervoor te zorgen dat prestaties verbeteren en uitval voorkomen wordt. Daarnaast wordt alle data anoniem gebruikt voor onderzoek, om zo kennis over hoe blessures voorkomen worden te verrijken.    

 

Advies sporter

Naast de testen wordt er ook advies gegeven over het schoeisel wat de sporters dragen en de invloed die het schoeisel kan hebben. Ook zullen er behandel- en/of preventieve-adviezen gegeven worden om blessures te voorkomen.

 

Geïnteresseerd?

Ook geïnteresseerd om als sportclub, trainer, fysiotherapeut of podotherapeut mee te doen? Bekijk www.sportscreeningnederland.nl of neem contact op met info@sportscreeningnederland.nl.

sportscreening

Anderen bekeken ook: