(sport)braces worden in sommige gevallen vergoed door de basisverzekering en/of aanvullende zorgverzekering. Hiervoor kunnen afhankelijk van de zorgverzekeraar verschillende voorwaarden gelden. 


Voor de exacte hoogte van de vergoeding adviseren wij u te kijken in uw polis of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Op deze webpagina vindt u ook een overzicht van de vergoedingen voor braces per zorgverzekering, hier kunt u echter geen rechten aan ontlenen.

 

Vergoeding vanuit basisverzekering

De volgende voorwaarden gelden voor vergoeding van een brace vanuit de basisverzekering:

  • De brace heeft een ontlastende, ondersteunende of corrigerende functie
  • De brace is niet bedoeld voor kortdurend gebruik (bijvoorbeeld bij een blessure)
  • Braces die je alleen nodig hebt om een sport te (blijven) beoefenen, worden doorgaans niet vergoed door de zorgverzekeraar
  • De leverancier van de (sport)brace moet een certificaat hebben van de Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Hulpmiddelen (SEMH)
  • Je hebt een medische indicatie en verwijzing van een specialist, zoals een revalidatiearts, orthopeed of reumatoloog.

Vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering

Vanuit de aanvullende zorgverzekering wordt een brace vaak ook vergoed als u aan de bovenstaande voorwaarden voldoet en de brace bedoeld is voor tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld bij een blessure of na een operatie. Raadpleeg de polis van uw zorgverzekering of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Vergoeding braces per zorgverzekeraar 2023 & 2024

 

FBTO

HEMA

Interpolis

Menzis

Nationale Nederlanden

OHRA

Pro Life

Studenten Goed Verzekerd

Zilveren Kruis 

Anderzorg