Samenwerking met Arene Online Huisartsenpraktijk

In de huidige maatschappij is digitalisering aan de orde van de dag, zo ook in de zorg. Digitale zorg is zorg waarbij gebruik wordt gemaakt van internet, ook wel e-health genoemd. Bijvoorbeeld een consult via de webcam, online patiëntendossiers, zelfdiagnose via apps, zorgrobots en zelfs chirurgie op afstand. Bij RondOm Podotherapeuten zijn we ervan overtuigd dat digitalisering binnen de (voet)zorg nodig is om maximale zorg te kunnen leveren. Met digitalisering wordt voetzorg toegankelijker, efficiënter, zinniger en zuiniger. Dit werd bevestigd tijdens de coronacrisis, toen veel patiënten niet naar onze praktijken konden of wilden komen. Via digitale zorg op afstand konden wij hen toch helpen. Daarom investeert RondOm veel tijd en geld in het onderzoeken en toepassen van digitalisering binnen de podotherapie.


 
Digitale zorg en zorg op afstand

Bij RondOm gebruiken we mobiele technologie om de druk op zorgsystemen te verminderen en ervoor te zorgen dat patiënten geholpen worden zonder fysiek naar de podotherapeut te hoeven komen. Voorbeelden hiervan zijn o.a. onze Diabetes Voetencheck app die diabetespatiënten stimuleert de juiste zelfzorg toe te passen, ons eigen elektronische patiënten systeem en het aanbieden van online onderzoeken en consulten.


 
Online onderzoeken en consulten

Er kunnen diverse redenen zijn waarom patiënten niet naar onze praktijk kunnen of willen komen. Wij bieden deze groep mensen een digitaal onderzoek of consult aan in de vorm van een video- of telefonische afspraak. Om onze digitale zorg op afstand aan zoveel mogelijk geïnteresseerde patiënten aan te kunnen bieden, hebben wij een samenwerking met Arene Online Huisartsenpraktijk.
 
Een videoafspraak met de podotherapeut start met de anamnese. De patiënt richt vervolgens de camera van zijn of haar laptop of telefoon op de benen en voeten en voert verschillende oefeningen uit,  zoals op één been staan en door de knieën buigen. Ook loopt de patiënt een aantal keer op en neer. Podotherapeuten beoordelen jaarlijks rond de duizend looppatronen en hebben een zeer geoefend oog. Ondanks dat de bewegingen via een scherm worden geanalyseerd, kan de podotherapeut concluderen waar de klacht vandaan komt en een passende behandeling voorstellen. Na 6-8 weken vindt er een nacontrole plaats per beeldconsult.
 

Behandeling op afstand via digitale technieken

Veel van onze behandelingen kunnen ook thuis uitgevoerd worden. In onze eigen filmstudio in Eindhoven hebben onze podotherapeuten vele professionele video’s opgenomen waarin zij oefeningen uitleggen, die de patiënt thuis kan uitvoeren. Ook onze podotherapeutische zolen kunnen op afstand aangemeten worden. Hiervoor ontvangt de patiënt thuis een toolkit waarmee hij of zij afdrukken van de voeten kan maken. Deze afdrukken worden verzonden naar ons zolenlab en uiteindelijk ontvangt de patiënt de op maat gemaakte zolen thuis.


 
Over Arene

Arene is een online huisartsenpraktijk, opgericht in 2020 door drie huisartsen van Het Huisartsenteam de Keen in Etten-Leur. Bijna 70% van hun 12.500 patiënten maakt actief gebruik van de digitale mogelijkheden en dit aantal neemt nog steeds toe. Omdat het aanbieden van de digitale zorg zo positief ontvangen werd, is Arene nu ook beschikbaar voor patiënten in heel Nederland. Door het landelijke huisartsentekort zijn er regio’s in Nederland waar duizenden mensen geen huisarts hebben en staat er veel druk op de huisartsen. De digitale zorg van Arene biedt hier een oplossing voor.
 
Het uitgangspunt van Arene is het aanbieden van een breed aanbod van digitale (communicatie) mogelijkheden, zodat men alleen naar een (huisartsen)praktijk hoeft als fysieke beoordeling nodig is. Om dit mogelijk te maken werkt Arene samen met reguliere huisartsenpraktijken en andere zorgorganisaties, zoals RondOm Podotherapeuten, waar patiënten terecht kunnen als blijkt dat fysieke beoordeling nodig is. 


 
Interesse in een videoconsult?

Voor het maken van een afspraak met onze podotherapeuten in de vorm van een video- of telefonische afspraak, wijzen wij u door naar de website van Arene. Telefonische- en videoconsulten worden bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen door de zorgverzekeraar vergoed.

Arene Online Huisartsenpraktijk

Anderen bekeken ook:

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.