Zoek een praktijk

Enter an address to filter results.

Sporters

Échte sporters, bewegen écht heel veel. Vaak omdat het gezond en leuk is. Dit stelt hogere eisen aan de belastbaarheid van het lichaam. De RondOm podo’s zijn opgeleid om sporters te begeleiden en kunnen u wellicht helpen bij eventuele klachten.

Sportpodotherapie

Sportpodotherapie is een specialisatie binnen het vakgebied podotherapie. Een sportpodotherapeut heeft na de studie Podotherapie een 2-jarige Post Bachelor opleiding Sportpodotherapie gevolgd; een brede opleiding op het terrein van sport gerelateerde interventies.

Om een sporter zo goed mogelijk te kunnen begeleiden is kennis van ‘de sport’ erg belangrijk. Iedere sport heeft zijn ‘eigen’ bewegingen, schoeisel, attributen, ondergrond en regels.  Kijk maar eens naar de verschillen tussen sporten als hardlopen, voetbal, tennis, wielrennen en turnen. Zo kan eenzelfde blessure, bijvoorbeeld een achillespeesblessure, voorkomen bij elke sport. Echter de begeleiding is bij elke sport verschillend. Een ‘one-size-fits-all’-behandeling bestaat daarom ook niet. Kennis van o.a. de biomechanica tijdens het sporten en sportschoeisel vormen de basis voor een effectieve behandeling van de sporter. De sportpodotherapeut kent ‘de sport’ en stemt de begeleiding af op de individuele situatie. Daarnaast zijn ze aangesloten bij de NVvSP (Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten)  en het SCAS (Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg).

 

Meer dan alleen voetklachten!

De sportpodotherapeut behandelt sporters van elk niveau. Bijvoorbeeld sporters die klachten hebben van de onderste extremiteit (voeten, enkels, knieën), sporters die klachten hebben van de rug of heup,  als gevolg van het niet goed functioneren van de onderste extremiteit, of sporters die een preventief advies wensen in het kader van hun sportuitoefening.

 

Een sportpodotherapeut behandelt dus meer dan alleen voetklachten! Een voet beweegt nooit alleen, maar maakt onderdeel uit van de bewegingsketen. Een blokkade en/of storing in deze bewegingsketen kan elders klachten geven. Zo kan een ‘overpronerende’ voet tijdens het hardlopen de oorzaak zijn van een knieblessure. De sportpodotherapeut bekijkt de gehele bewegingsketen en kijkt naar de oorzaak van het probleem.

 

Ook zonder klachten

De meeste mensen gaan pas naar een sportpodotherapeut als er klachten zijn. Maar ook als er geen klachten zijn kun je bij de sportpodotherapeut terecht. De sportpodotherapeut is de specialist bij het herstel en preventie van blessures en het verbeteren van de sportprestatie.

 

Samenwerking

De sportpodotherapeut werkt intensief samen met verschillende sportzorgverleners, zoals sportartsen, sportfysiotherapeuten, manueeltherapeuten om de best mogelijke zorg te verlenen.
 

Folders

Klik hieronder om onze digitale folders over sport te downloaden:

RondOm ontwikkelt door:

Wilt u een afspraak maken?