Eenvoudige en snelle ontstekingsherkenning in de voet bij RA-patiënten

Binnen RondOm Podotherapeuten werken we mee aan een onderzoek naar de validatie van De Rheumatoid Arthritis Disease Activity Index-5 (RADAI-F5) dat wordt uitgevoerd door onderzoekers van het lectoraat podotherapie.

Negentig procent van de mensen met reumatoïde artritis (RA) krijgt te maken met voetproblemen als gevolg van ontstekingen in voetgewrichten en omringend weefsel. Het tijdig herkennen van ontstekingsactiviteit in de voeten is essentieel aangezien langdurige ontstekingsactiviteit kan leiden tot onnodige en blijvende verslechtering van de voetconditie.

De Rheumatoid Arthritis Disease Activity Index-5 (RADAI-F5) is een Engelstalige vragenlijst die de ontstekingsactiviteit in de voeten meet. Deze Engelstalige vragenlijst bestaat uit 5 items waarmee op een betrouwbare en snelle manier ontstekingsactiviteit in de voeten bij RA kan worden vastgesteld. De vragenlijst is in het Nederlands vertaald, en met behulp van 11 RA patiënten en meerdere experts geoptimaliseerd. De toepasbaarheid in de Nederlandse context lijkt zeer haalbaar, maar dit moet eerst getest worden onder RA-patiënten. Daarom is dit onderzoek opgezet.

Op dit moment worden patiënten met RA van RondOm Podotherapeuten namens of door de behandelend podotherapeut uitgenodigd. Voor dit onderzoek zijn 150 Nederlandse RA-patiënten nodig. Voor meer informatie verwijzen we graag naar: www.saxion.nl/onderzoekRA

voeten

 

 

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.