Webinar voor diabetespatiënten en mantelzorgers/partners

Webinar op 14 december: houd samen uw voeten gezond, zonder uzelf voorbij te lopen

Op woensdag 14 december van 19:00 tot 20:00 uur organiseert RondOm Podotherapeuten een gratis webinar voor mensen met diabetes en hun partner en/of mantelzorgers. Onze diabetespodotherapeut Laura leert u en uw partner of mantelzorger alles over uw voeten. Waarom heeft u tintelingen of een doof gevoel in de voeten of de benen? Wat kunt u zelf zien aan uw voeten? Welke plekjes zijn risicoplekjes? Wat veroorzaakt slecht genezende wondjes bij diabetes? Wat moet u doen/of niet doen als u een wondje heeft op de voeten?
 

Klik hier om u aan te melden voor het webinar

 

Houd samen uw voeten gezond

Lopen is voor velen vanzelfsprekend en voor mensen met diabetes vaak het beste medicijn. Helaas kan het bij mensen met diabetes gebeuren dat de voeten beschadigd raken, waardoor zij tijdelijk of blijvend niet meer lopen. Uw mantelzorger of partner kan u helpen bij de vroeg herkenning van voetwonden. Hoe? Dat leggen wij u graag uit tijdens dit digitale webinar speciaal voor u en uw mantelzorger / partner!

Goede voetinspectie belangrijk

Schade aan de voeten zoals slecht genezende wondjes ontstaan meestal niet vanzelf. Doorgaans worden slechtgenezende wond(jes) veroorzaakt door een verminderd gevoel, vaatproblemen en/of drukplekken. Door een goede voetinspectie worden problemen vroegtijdig opgespoord.

 

Spoor drukplekken en wondjes snel op

Omdat de voeten letterlijk ver van onze ogen zitten, is het zelf bekijken en beoordelen van de voeten soms een uitdaging en zeker als uw ogen minder goed functioneren. Door samen met uw partner of mantelzorger de voeten goed in de gaten te houden kunt u op tijd drukplekken en (beginnende) wondjes opsporen.

 

webinar

Laura webinar

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.