Hielpijn beïnvloedde mijn dagelijks leven

’Ik heb lang last gehad van hielpijn die mijn dagelijks leven enorm beïnvloedde. In het ergste geval kon ik amper lopen van de pijn. Gelukkig kon ik snel terecht bij een van de locaties van RondOm Podotherapeuten. Hier werd ik uitgebreid onderzocht en werden mijn vragen uitgebreid beantwoord. Twee weken later ontving ik podotherapeutische zolen, die mijn leven een stuk gemakkelijker maken. Na een opbouwperiode kon ik eindelijk pijnloos de dag door en weer hardlopen!’’

 

Hielspoor

Hielspoor is een extra stukje botweefsel in de vorm van een kromme doorn aan de onderzijde van het hielbeentje. De pijnklachten onder de hak bevinden zich vaak ter hoogte van deze plek. Dit is binnen onze praktijk goed te diagnosticeren door middel van echografie. Indien er op de echo geen afwijkingen aan het bot te vinden zijn, dan is er eerder sprake van een irritatie of ontsteking van de peesplaat en kunnen we de dikte van de pees beoordelen.

 

Podotherapeutische zolen kunnen een oplossing zijn

Wanneer iemand klachten ervaart onder de hak, is de pijnplaats vaak met één vinger aan te wijzen. Om er zeker van te zijn dat het gaat om hielspoorklachten wordt er eerst uitgebreid onderzoek gedaan. Typerende symptomen zijn onder andere startklachten in de ochtend of na even stil te hebben gezeten en dan weer te moeten gaan staan. Stekende pijn en soms zelfs zeurend de hele dag door. In de beginfase sluipen de klachten naar binnen, men heeft zo nu en dan last van de hak. Gedurende de periode komt het steeds vaker voor, waarna iemand elke dag klachten ervaart.
Belangrijk is de ‘hielspoor’ / pijnlijkste plek onder de hak te ontzien. Dit kan door middel van dempend materiaal onder de hak te plaatsen of door de pijnlijkste plek te ontzien door middel van een uitsparing onder de hak. Beide kan verwerkt worden in de podotherapeutische zolen. Zo kan de patiënt snel de gewenste fitheid bereiken en in dit geval zelfs weer hardlopen.  

_MG_9331.jpg

Interesse?

Let's do this! Maak een afspraak om te kijken waar uw problemen vandaan komen.