Ik kan weer helemaal klachtenvrij aan de slag!

‘’Door mijn beroep als stratenmaker had ik vaak een ingegroeide nagel. Bij de meeste patiënten groeit de nagel aan de zijkant in de huid… bij mij was dit anders. Ik had een ingegroeide nagel aan de voorkant. De podotherapeut heeft hier professioneel op gereageerd en mij uitstekend geholpen! Ik kan weer helemaal klachtenvrij aan de slag!’’

Ingegroeide teennagel

Ingegroeide nagels komen regelmatig voor bij onze patiënten. Binnen ons team hebben we een aantal podotherapeuten die een vervolg opleiding hebben gedaan en de ingegroeide nagel chirurgisch kunnen behandelen onder verdoving. U komt in aanmerking voor deze ingreep wanneer het probleem van de ingegroeide nagels terugkerend is, wanneer de nagel niet toegankelijk is vanwege de ontsteking, wanneer de nagel te rond is en pijnklachten aan de zijkant van de nagel blijven ontstaan. 

 

Uitzonderlijk geval opgelost

Zo had een van onze podotherapeuten een uitzonderlijke ingegroeide nagel uitstekend behandeld. Haar patiënt werkt in de zomer als stratenmaker. Met een beroep zoals deze kunt u zich voorstellen dat er veel druk op de tenen komt te staan. Bij deze man was dat ook het geval. Normaal gesproken zie je dat de zijkant van de nagel in de huid groeit, bij deze patiënt wat dat aan de voorkant. Gek hé?! Onze podotherapeut heeft in overleg met de huisarts deze patient verdoofd en behandeld. De nagel werd ingefreesd (een groef erin maken) en een gedeelte van de voorzijde onder de huid weggehaald. Dit alles is uiteindelijk niet voor niets geweest! Een aantal weken later kwam de patiënt op controle en had totaal geen pijnklachten meer. Er werd hem nog wel goed advies gegeven over taping aan de voorkant van de teen. Hierdoor trek je de huid omlaag en krijgt de nagel ruimte om er overheen te groeien.

 

 

ingegroeidenagel1.jpg

Interesse?

Let's do this! Maak een afspraak om te kijken waar uw problemen vandaan komen.