Nazorg van een ingegroeide teennagel erg belangrijk

''Mijn podotherapeut reageerde erg snel op mijn vragen via e-mail. Ik maakte me zorgen over de ingegroeide teennagel van mijn dochtertje, maar door de geruststellende en snelle reactie wist ik wat de beste nazorg was. Ik kan me geen betere podotherapeut wensen!''

 

Een ingegroeide nagel

Bij een ingegroeide teennagel groeit het puntje van de zijkant van de teennagel in het omliggende nagelbed. Dit komt het meeste voor bij de nagel van de grote teen. Er kan zich hierdoor een klein wondje vormen en wanneer dit gaat ontsteken kan er ‘wild vlees’ ontstaan. Dit ‘wild vlees’ wordt enorm gevoelig en er kan eventueel pus uit komen.

 

Oorzaak van het probleem

Het is belangrijk dat er bij dit soort problemen gekeken wordt naar de oorzaak van het ingroeien. Daarnaast kan een nagelpunt of de gehele nagel, indien nodig, verwijderd worden. Dit wordt alleen gedaan als een ingegroeide teennagel niet meer te behandelen is door middel van conservatieve therapieën zoals voetbehandelingen en nagelbeugels. Tevens is de oplossing soms al heel gemakkelijk. Wanneer de tweede teen veel tegen de eerste teen aanduwt en hierdoor de nagel ingroeit. Kunnen wij een siliconen orthese, teen stukje, vervaardigen waarbij we de druk van de tweede teen tegen de eerste teen al voldoende reduceren. 

juja-han-149998-unsplash.jpg

Interesse?

Let's do this! Maak een afspraak om te kijken waar uw problemen vandaan komen.