Digitale intakevragenlijst voor efficiëntere zorg

Om goede zorg te kunnen leveren is het belangrijk dat de podotherapeut patiëntinformatie registreert en administreert. Toch zijn onze behandelaren liever bezig met het leveren van persoonlijke zorg aan patiënten, het onderzoek en de behandeling. Daarom maken wij sinds 16 februari 2024 gebruik van een intakevragenlijst die patiënten vóór de afspraak invullen. Zo kunnen de behandelaren hun tijd efficiënter indelen en zijn zij, samen met de patiënt, beter voorbereid op het komende consult.

Verbetering van de patiëntenzorg

Binnen RondOm zijn we altijd bezig om de zorg te verbeteren. Daarom hebben wij een digitale intakevragenlijst ontwikkeld. Hiermee kunnen we tijdens de afspraak efficiënter te werk gaan en wordt de administratieve last voor de podotherapeut verlaagd. De intakevragenlijst is niet bedoeld om het intakegesprek te vervangen. De vragenlijst is juist een aanvulling op dit gesprek. Tijdens het consult blijft er ruimte voor de patiënt om de hulpvraag en eventuele klachten uitgebreid te bespreken.

Nieuwe patiënten ontvangen vóór hun eerste afspraak een link waarmee de intakevragenlijst in een beveiligde omgeving kan worden ingevuld. De vragen gaan over (pijn)klachten, lichamelijke belasting, medische voorgeschiedenis en de algehele gezondheid van een patiënt. Door de intakevragenlijst van te voren in te vullen, zijn patiënten beter voorbereid op het komende consult.

 

Het belang van ingevulde vragenlijsten

De gegeven antwoorden komen direct in het patiëntendossier te staan. Hierdoor krijgt de podotherapeut meteen een goed beeld van de zorgvraag en algehele gezondheid van de patiënt. Zo kunnen de podotherapeuten zich richten op waar ze het liefste mee bezig zijn: het persoonlijke contact, het onderzoek en de behandeling. Op deze manier kan de zorg beter af worden gestemd op wat de patiënt echt nodig heeft. Met het inzetten van deze intakevragenlijst zetten we weer een stap dichter bij ons doel: zoveel mogelijk mensen zo lang en goed mogelijk laten lopen!

Wilt u hier meer informatie over? Neem dan een kijkje op onze website.

RondOm steunt goed doel met intakevragenlijsten

Naast dat we het belangrijk vinden om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, kunt u met het invullen van de vragenlijst ook een steentje bijdragen... Wist u dat we per ingevulde intakevragenlijst €1 doneren aan een goed doel? Meer informatie hierover vindt u hier.

 

vragenlijst

 

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.