Klachten en schoenen bij fietsers

Sinds de coronapandemie is het aantal fanatieke fietsers (wielrennen, veldrijden en mountainbike) in Nederland en België flink toegenomen. In 2023 zijn er 850.000 Nederlandse leden aangesloten bij een wielerclub.

Lichamelijke klachten bij fietsers kunnen worden veroorzaakt door verkeerde fietsafstellingen. Denk hierbij aan de positie van het zadel, stuur en cleats (schoenplaatjes). Eveneens kan een inadequate trainingsopbouw, beenlengteverschil, disbalans of zwakte van de bovenbeen- en heupspieren, een afwijkende voet-, enkel- of kniestand een rol spelen in het ontstaan van blessures. Een standsafwijking zorgt voor een compensatie in de bewegingsketen waardoor er (pijn)klachten kunnen optreden. Een podotherapeut kan deze fietsers uitstekend helpen.!

Ons doel van deze avond is jullie meenemen in de mogelijkheden van de podotherapeut in het onderzoeken en helpen van fietsers. Het aanpassen van de cleats (schoenplaatjes) is hier ook een onderdeel van. Tevens leggen we uit hoe je een fietsschoen kan aanmeten. Bij Lake fietsschoenen zijn er verschillende modellen verkrijgbaar. Denk hierbij aan mogelijkheden in  lengte- en breedte maten.

Ook laten wij tijdens deze avond in de nieuwste trends op fietsschoenen gebied zien!

Deze avond zal worden verzorgd door podotherapeut en wielerexpert Bjorn Oris en Christian van Asten van Lake Cycling International.

Programma

18.00 uur Ontvangst met broodje
18.30 uur Opening
18.45 uur Klachten wielrenners
19.15 uur Introductie Lake
19.45 uur Korte pauze
19.55 uur Zelf aan de slag
20.30 uur Afsluiting

Deze bijeenkomst wordt door allesvoordepodotherapeut georganiseerd en je kan je HIER aanmelden.

Woensdag 11 oktober
om 18.00 uur bij Allesvoordepodotherapeut
Hooge Zijde 17, Eindhoven