Masterclass PAV

Op deze interessante avond geeft vaatchirurg Dr. J. Buth (werkzaam in de Da Vinci kliniek) een diepgaande lezing. Niet alleen wordt gekeken naar vaatlijden, operatieve ingrepen en wondzorg maar ook het veneuze stelsel komt aan bod.

Ook komt een expert uit Engeland van Huntleigh een lezing geven waarbij er inhoudelijk ingegaan wordt op de verschillende meetmethodes en uiteraard ook praktische informatie geeft!

Vragen welke we in ieder geval gaan beantwoorden;

  • Hoor jij wat ik hoor?
  • Wat kunnen we naast mono-, tri- en bifasische dopplertonen nog meer horen aan het dopplergeluid?
  • Welke factoren zijn van invloed als ik een enkel arm index of teendrukmeting uitvoer?

Workshop PAV:

Altijd al beter willen worden in het gebruik van de doppler of andere apparatuur waarmee vaatlijden onderzocht kan worden?    

Als afsluiter van de avond wordt er een workshop gegeven door Huntleigh. Aan de hand van de moderne apparatuur wordt er haarfijn uitgelegd hoe het allemaal werkt en waar je rekening mee moet houden. Zo doe je praktische kennis op waardoor je nog beter kan werken met de apparatuur die je al hebt of kom je te weten welke apparatuur voor jullie praktijk het meest geschikt is.

Om een oorzaak te vinden van deze vochtophoping in de voeten en/of benen gaan we in op de anatomie van de aanvoerende en afvoerende vaten in de benen. 

Hoe werken deze ingewikkelde systemen en wat kan er mis zijn? Welke soorten vocht bestaan er eigenlijk en wat zijn de kenmerken? Wanneer vocht veroorzaakt wordt door spataderen, wat zijn dan de behandelingsmogelijkheden?

Gedurende de presentatie wordt er antwoord gegeven op deze vragen en worden er aan de hand van foto’s verschillende ziektebeelden besproken die u zeker herkent in de dagelijkse praktijk.

 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door allesvoordepodotherapeut en aanmelden kan HIER.

Statusbericht

Dit evenement is gesloten voor nieuwe inzendingen.