Scoliose bij kinderen: signalering en behandeling

Lianne van der Wallen, Oefentherapeut Cesar en gespecialiseerd in scoliose en Bregje Corssmit, kinderpodotherapeut.

Uit algemeen geaccepteerde schattingen blijkt in Nederland dat er ieder jaar bij 4.000 – 4.500 personen (hoofdzakelijk kinderen) scoliose ontstaat. Bij meer dan 80% van de kinderen ontstaat idiopathische scoliose bij meisjes tussen de 9 en 15 jaar. Dat is Gemiddeld bij 1 op de 25 kinderen! Door scoliose kun je de wervelkolom moeilijker bewegen en soms beperkt dat ook de werking van de longen. Vooral op latere leeftijd kan scoliose leiden tot pijn en vermoeidheid.

Op vaste momenten tijdens de schoolperiode worden kinderen uitgenodigd voor een gezondheidsonderzoek bij de GGD. Voorheen voerde de GGD ook de screening uit op de aanwezigheid van scoliose. Doordat in Nederland de screening op jonge leeftijd al langere tijd niet meer wordt uitgevoerd, wordt steeds vaker de scoliose pas op latere leeftijd ontdekt. Kinderen worden alleen gescreend bij een positieve familieanamnese in een bepaalde leeftijdsgroep.

Hier ligt voor ons als (kinder)podotherapeuten een belangrijke rol voor deze screening.

Met deze workshop geven we verdieping in de theorie van scoliose en de mogelijke behandelmethode. Ook gaan we aan de slag met casuïstiek uit de dagelijkse praktijk.

Ontdek hoe je de theorie en praktijk rondom scoliose kunt integreren in jouw podotherapeutisch onderzoek. Deze workshop biedt een theoretische verdieping en een uitbereiding van je vaardigheden als podotherapeut.

 

Programma:
17:30 uur Eten
18:00 uur Start 
20:30 uur Einde 

Deze scholing is ook online te volgen.

Dinsdag 10 december
om 18:00 uur bij RondOm Podotherapeuten,
Hooge Zijde 17,
Eindhoven

Evenement Informatie
Scoliose bij kinderen: signalering en behandeling
Uw gegevens
Uw beroepsgegevens
Algemeen en akkoordverklaring
Ik eet mee (indien van toepassing)