Lancering van De Diabetesschoen

Vanuit het Diabetes Fonds kwam de vraag of we de uitdaging aan wilden gaan om een schoen voor mensen met diabetes in een lagere prijsklasse op de markt te zetten, welke kwalitatief niet onderdoet voor de duurdere schoenen. Dit was een enorme uitdaging, maar het is gelukt, en daar zijn we trots op! Vandaag lanceren we De Diabetesschoen.

Voetproblemen bij diabetes

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Daarmee is diabetes een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Ongeveer 25% van de mensen met diabetes heeft last van voetproblemen, zoals de diabetische voet. Het dragen van goede schoenen vermindert de kans op voetproblemen.


De Diabetesschoen

De Diabetesschoen is ontwikkeld in samenwerking met het Diabetes Fonds en podotherapeuten. De schoenencollectie is beoordeeld door een expertteam waarin orthopedisch schoenmakers, bewegingswetenschappers en een revalidatiearts hebben plaatsgenomen, zodat de kwaliteit van de schoenen gegarandeerd is.


De Diabetesschoen voldoet aan de volgende kwaliteitseisen:

  • Stevig hielstuk, om de stabiliteit te verbeteren;

  • Naadloze afwerking binnenkant, om irritaties te voorkomen;

  • Hoge sluiting, om steentjes in de schoen te voorkomen;

  • Antibacteriële voering, om infecties te voorkomen;

  • Uitneembaar voetbed, om ruimte voor steunzolen te bieden.

De ambitie is om zoveel mogelijk andere podotherapeuten te enthousiasmeren De Diabetesschoen aan te gaan bieden, gezien zij de juiste kennis in huis hebben en patiënten goed kunnen adviseren. Al verschillende podotherapeuten hebben hun interesse getoond en nemen De Diabetesschoen in hun assortiment op.
 

Betaalbare schoenen

Kwalitatief goede schoenen voor mensen met diabetes zijn vaak niet goedkoop. We hebben daarom de handen ineengeslagen met het Diabetes Fonds en maken een goede schoenencollectie voor een grote groep mensen bereikbaar zonder winstoogmerk. De schoenencollectie bestaat uit zowel mannen- als vrouwenschoenen voor binnen en buiten.

 

Maatschappelijke bijdrage

Van ieder verkocht paar van De Diabetesschoen gaat  € 5,- naar het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds investeert deze bijdrage in wetenschappelijk onderzoek naar de genezing, voorkoming en betere behandelingen van diabetes en diabetescomplicaties.

 

Verkooppunten

Meer informatie over De Diabetesschoen en verkooppunten is te vinden op www.dediabetesschoen.nl. Ook zijn de schoenen direct te bestellen via www.voluitlevenmetdiabetes.nl van Diabetesvereniging Nederland.

  • Interesse in het aanbieden van De Diabetesschoen? Nieuwe verkooppunten kunnen contact opnemen met ellen.nuijten@rondompodotherapeuten.nl.

diabetesschoen

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.