Steunzolen in veiligheidsschoenen

Als je op maat gemaakte inlegzolen in je veiligheidsschoenen draagt, vervalt de aansprakelijkheid van de schoenproducent. Het afgegeven CE-certificaat op de schoen vervalt en je draagt strikt genomen geen veiligheidsschoenen meer. Je bent dan zelf aansprakelijk voor de gevolgen van ongevallen.

ISO-genormeerd productiesysteem

RondOm Podotherapeuten en Steel Blue hebben de handen ineengeslagen en introduceren een ISO-genormeerd productiesysteem. Hierdoor blijven de veiligheidsschoenen van Steel Blue met podotherapeutische- of aangepaste zolen gecertificeerd en is het aansprakelijkheidsrisico op je veiligheidsschoenen afgedekt.

Naar aanleiding van ons persbericht kregen wij veel vragen, waaronder de vraag: “mijn inlegzolen zijn volgens de BGR191 richtlijn geproduceerd, vervalt de CE-certificering van mijn veiligheidsschoenen dan?

 

BGR191 richtlijn voor veiligheidsschoenen

De BGR191 is een Duitse ARBO richtlijn speciaal gericht op het gebruik van voet- en beenbescherming, alleen geldend in Duitsland. Het geeft achtergrondinformatie welke de eindgebruiker helpt bij de keuze van het juiste type veiligheidsschoen.

De BRG191 is gebaseerd op de Europees geldende geharmoniseerde normen voor voet- en bescherming en verwijst heel duidelijk naar de geharmoniseerde norm EN-ISO 20345.

De BRG191 bevat een apart hoofdstuk (hfd 4) welke handelt over ergonomische aspecten. Een specifieke paragraaf (par 4.2) gaat over het omgaan met podologische inlegzolen. Hierin staat vermeld dat het gebruik van dergelijke aangepaste inlegzolen alleen toegestaan is als dit door de aanbieder daadwerkelijk gecertificeerd is. De CE-certificering kan uitsluitend op de combinatie inlegzool/veiligheidsschoen door de producent aangevraagd worden.

Kortom

BGR 191 is geen CE-certificering en het CE-certificaat op de schoen vervalt alsnog bij gebruik van inlegzolen uitsluitend gemaakt comfort de BGR 191 richtlijn.

Kijk voor meer informatie over inlegzolen in veiligheidsschoenen op goedgekeurdezolen.nl

 

Hunt & Heal (powered by RondOm Podotherapeuten)

Dragen uw werknemers gecertificeerde veilligheidsschoenen? Dan is het maar de vraag of ze daarmee ook veiliger werken. Want misschien hebben ze er zelf inlegzolen in geplaatst die de beschermende werking van de schoen teniet doen. Gelukkig is hier wel een oplossing voor, samen met een aantal merken veiligheidsschoenen. Kijk hier voor meer informatie.

 

hunt&heal

Anderen bekeken ook:

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.