Podotherapeuten organiseren gratis online diabetes voetenquiz ter preventie van voetwonden

Eén op de vier diabetespatiënten heeft te maken met een slechte doorbloeding en een verminderd gevoel in de voeten. De kans op slecht genezende voetwonden met een risico op amputatie neemt daarom toe. Om mensen met diabetes op een interactieve manier te ondersteunen, organiseert RondOm Podotherapeuten op 31 maart een LIVE online voetenquiz (met alleen maar winnaars) om kennis en juiste voetzorg te delen.

Belasting op zorgsysteem

Twee tot drie procent van de totale diabetes mellitus populatie heeft last van een voetwond. Deze wonden hebben vaak een slechte genezingstendens met een genezingstijd van meestal twee tot vijf maanden. Daarnaast hebben ze intensieve behandeling nodig, gaan vaak gepaard met langdurige ziekenhuisopnames en resulteren in verlies van mobiliteit en kwaliteit van leven. Zowel voor mensen met diabetes mellitus als het zorgsysteem is de belasting groot. De Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera 2019 beveelt aan om deze mensen juist te adviseren over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Om hier op een leuke innovatieve wijze vorm aan te geven gaat RondOm Podotherapeuten bijdragen aan dit maatschappelijk probleem.

De online quiz

Tijdens een interactieve quizavond komen er veel interessante quizvragen aan bod, die men vanuit de huiskamer kan beantwoorden’’, vertelt Laura Zantboer (diabetespodotherapeut bij RondOm Podotherapeuten). Daarnaast zal er ook veel informatie gegeven worden waar mensen zelf een rol kunnen spelen om problemen te voorkomen. Ook andere experts die betrokken zijn bij de diabetische voet zullen antwoorden geven en uitleg verzorgen, zoals de internist en de vaatchirurg Laura: ‘’Zo hopen we samen veel problemen te voorkomen door kennis en ervaringen te delen.’’ 

 

Aanmelden

Heeft u diabetes en wilt u voetproblemen voorkomen? Test (en verbeter) uw kennis tijdens de (gratis) online quiz over de diabetische voet op 31 maart 2021 om 19:00 u.

Meld u aan via: www.rondompodotherapeuten.nl/quiz

dm voet

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.