Telefonisch- of videoconsult

In verband met de coronacrisis bieden we naast de reguliere afspraken in de praktijk ook telefonische- en videoconsulten aan. Blijf dus niet doorlopen met klachten aan uw voeten, knieën, heupen en/of rug, maar laat ze door de podotherapeut beoordelen. Klachten kunnen niet altijd wachten en kunnen verergeren. Lees op deze pagina hoe een digitaal consult eruit ziet.


Videoconsult in de praktijk

Zorg verlenen via digitale consulten is anders dan voorheen, maar werkt goed. De podotherapeut stelt de patiënt een aantal vragen over de klacht en vraagt of hij/zij de camera van de telefoon, tablet of laptop op de benen en voeten wil richten. Vervolgens voert de patiënt verschillende oefeningen uit, zoals op één been staan en door de knieën buigen en de voeten zo ver mogelijk naar binnen en buiten bewegen, en loopt een aantal keer op en neer. Podotherapeuten beoordelen jaarlijks rond de duizend looppatronen en hebben een zeer geoefend oog. Ondanks dat de bewegingen via een scherm worden geanalyseerd, kan de podotherapeut concluderen waar de klacht vandaan komt en hoe deze opgelost kan worden. Na 6-8 weken vindt er een nacontrole plaats per beeldconsult. Voor mensen met klachten die niet via een videoconsult opgelost kunnen worden, zijn er nog een aantal spoedlocaties van RondOm open.

 

Een behandeling op afstand

Veel van onze behandelingen om klachten te verminderen kunnen op afstand uitgevoerd worden. Zo kunnen we u oefeningen voor thuis meegeven die heel duidelijk via filmpjes worden uitgelegd. Bij bijvoorbeeld overbelasting kunnen we medical taping inzetten; u ontvangt de speciale tape thuis en via een videoconsult leggen we u uit hoe u uw voet precies moet intapen. Een veelvoorkomende oplossing voor klachten zijn podotherapeutische zolen, en ook deze kunnen op afstand worden aangemeten. Hiervoor ontvang u thuis een toolkit waarmee u afdrukken van de voeten kunt maken. Deze verstuurd u vervolgens naar ons zolenlab. Wij gaan ermee aan de slag en u ontvangt uw op maat gemaakte zolen thuis.
 

Vergoed door de zorgverzekering

De telefonische- en videoconsulten worden (bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen) door de zorgverzekeraar vergoed.
 

Afspraak maken

U kan eenvoudig een telefonisch- of beeldconsult inplannen bij een podotherapeut via het telefoonnummer: 088-1180500.  Of mail naar info@rondompodotherapeuten.nl.
 

Positieve reacties

Na een paar weken vol gedraaid te hebben, zijn zowel patiënten als podotherapeuten enthousiast. Men merkt dat er veel meer mogelijk is dan verwacht.
 

‘’Gisteren had ik een videoconsult met een IC verpleegkundige’’, vertelt Sepp Mortelmans, podotherapeut en MSU-Echografist. ‘’Ze had enorm veel last van een peesontsteking onder de voet door overbelasting. Ik ga podotherapeutische zolen voor haar maken, maar heb haar ook uitgelegd en laten zien via een videoconsult hoe ze haar voet zelf kan intapen. De tape die ze hiervoor nodig heeft heb ik haar opgestuurd. Dat is een mooi voorbeeld van wat we nu kunnen doen. Het maakt ons beroep als paramedisch zorgverlener echt de moeite waard’’.

Ook Monique Gouw, podotherapeut en MSU-echografist, heeft ondertussen al veel videoconsulten uitgevoerd. ‘’Een mevrouw had na een lange wandeling opeens erg pijn aan de rand van haar voet, ze kon er ’s avonds niet meer op staan. Omdat ze niet naar een podotherapiepraktijk wilde in verband met het coronavirus, bleef ze met de klacht, die alsmaar erger werd, rondlopen. Toen ze van onze videoconsulten afhoorde, maakte ze direct een afspraak en onderzocht ik haar voet. De aanhechting van een spier aan de buitenkant van de voet bleek overbelast geraakt door het dragen van verkeerde schoenen. Er worden nu podotherapeutische zolen voor haar gemaakt die het probleem gaan oplossen.’’


''Zojuist drie videoconsulten gehad bij Monique Gouw. Voor mezelf en mijn twee kinderen. Eerst waren we een beetje huiverig of dit wel zou werken, maar we zijn echt aangenaam verrast. Met een enorme kennis en kunde zijn we door het onderzoek heen geloodst. We moesten lopen en verschillende testen doen. Er werd heel goed uitleg gegeven over wat wel kon en wat niet. Het gaf veel vertrouwen in de organisatie Knap hoe snel jullie je hebben aangepast aan de nieuwe situatie en toch voor mensen klaar blijven staan. chapeau!''
 

factsheet lang

 

foto

 

afspraak