Wetenschap

Onze diabetespodotherapeuten en bewegingswetenschappers doen continue wetenschappelijk onderzoek om de diabetische (voet)zorg te verbeteren. Lees op deze pagina meer over de onderzoeken.
 

Onderzoek naar de waarde van FootWork Pro drukmeetsystemen bij diabetespatiënten met neuropathie

Momenteel zijn de wetenschappers van RondOm Podotherapeuten bezig met het uitvoeren van een wetenschappelijk onderzoek naar de waarde van de FootWork Pro Drukmeetsystemen. Hierbij wordt er gekeken naar de betrouwbaarheid van de drukmeetsystemen. Het UMC Amsterdam  (locatie AMC) heeft dit onderzoek opgezet.

 

Drukmeetsystemen worden veel gebruikt in wetenschappelijk onderzoek om drukken onder de voet vast te stellen en het effect van een behandeling te evalueren bij mensen met diabetische neuropathie (zenuwschade). Drukmeetsystemen zijn een belangrijk instrument, omdat bekend is dat verhoogde drukken onder de voet het risico op wonden aan de voeten bij mensen met diabetes kunnen vergroten.

Op dit moment worden gevalideerde drukmeetsystemen in de klinische podotherapie praktijk weinig gebruikt vanwege de hoge kosten. De FootWork Pro drukmeetsystemen zijn een goedkoper alternatief voor het meten van verhoogde drukken onder de voeten bij mensen met diabetische neuropathie in de podotherapie praktijk. Het is echter onbekend of dit systeem betrouwbare en valide informatie geeft bij mensen met diabetes en neuropathie. Om dit te onderzoeken is dit wetenschappelijke onderzoek opgezet. Als de systemen voldoende betrouwbaar en valide blijken te zijn, kunnen ze bijdragen aan een betere behandeling.

Meer onderzoekprojecten door RondOm Podotherapeuten

drukmeetplaat