Digitale zorg

Binnen RondOm kunnen we op verschillende manieren digitale zorg leveren.

 

Zorg op afstand

Mobiele technologie wordt veel gebruikt om de druk op zorgsystemen te verminderen en ervoor te zorgen dat patiënten geholpen worden zonder fysiek naar de podotherapeut te hoeven. Binnen RondOm hebben we o.a. een app voor mensen met diabetes en is het mogelijk een telefonisch- of videoconsult met de podotherapeut in te plannen.  

 

  • Voetencheck app voor mensen met diabetes Om mensen met diabetes te ondersteunen, hebben we de Diabetes Voetencheck app ontwikkeld. Via deze eenvoudige en gebruiksvriendelijke app motiveren en begeleiden we mensen met diabetes op afstand bij het dagelijks controleren en verzorgen van de voeten. Dit gebeurt via onder andere instructiefilmpjes, interactieve vragen en het uploaden van foto´s. Wij monitoren hetgeen wat men invult in de app en nemen contact op wanneer wij zien dat dit nodig is. Zo kunnen wij voeten vanaf een afstand in de gaten houden en verkleinen we de kans op voetwonden.

 

Meer info

 

  • Video- en telefonische consulten Veel van onze behandelingen om klachten te verminderen kunnen op afstand uitgevoerd worden. Zo kunnen we u oefeningen voor thuis meegeven die heel duidelijk via filmpjes worden uitgelegd. Bij bijvoorbeeld overbelasting kunnen we medical taping inzetten; u ontvangt de speciale tape thuis en via een videoconsult leggen we u uit hoe u uw voet precies moet intapen. Een veelvoorkomende oplossing voor klachten zijn podotherapeutische zolen, en ook deze kunnen op afstand worden aangemeten. Hiervoor ontvangt u thuis een toolkit waarmee u afdrukken van de voeten kunt maken. Deze verstuurt u vervolgens naar ons zolenlab. Wij gaan ermee aan de slag en u ontvangt uw op maat gemaakte zolen thuis.

Wist u dat de telefonische- en videoconsulten (bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen) door de zorgverzekeraar worden vergoed?

 

Meer info