Podotherapeuten staan 24/7 klaar voor zorgpersoneel en patiënten met (voet)klachten

Alle mensen in vitale beroepen, zoals verpleegkundigen en artsen maar ook brandweerlieden en supermarktmedewerkers, lopen dagelijks de voeten onder het lijf vandaan om de coronacrisis onder controle te krijgen. Hierdoor wordt de kans op het krijgen van klachten aan voeten, knieën, heupen of rug vergroot. Dit zijn klachten die niet altijd kunnen wachten en snel kunnen verergeren.

Zorg vergoed

Om hen te ondersteunen, maar ook om als grote groep paramedici aan het werk te blijven, stapt RondOm Podotherapeuten over op telefonische- en videoconsulten. Hierbij staan ze 24/7 klaar om mensen uit de vitale beroepen bij te staan met adviezen en diverse oplossingen om zo pijnvrij mogelijk door te gaan met hun belangrijke werk. De Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) heeft aangegeven dat er geen drempels meer zijn voor een zorgverzekeraar om deze zorg te vergoeden.

 

In beweging blijven

Ondanks dat ons gevraagd wordt zo veel mogelijk thuis te blijven, is wandelen op gepaste afstand, alleen of met je gezin, nog wel toegestaan. “Veel andere activiteiten zijn niet meer mogelijk en bewegen door te lopen, is heel belangrijk om de fysieke en mentale gezondheid van mensen op peil te houden. En lopen doet iedereen natuurlijk graag zonder pijnklachten”, vertelt Ellen Nuijten (directeur RondOm Podotherapeuten).

 

Telefonische- en videoconsulten

Het werken met telefonische- of videoconsulten is anders dan voorheen, maar blijkt erg goed te werken. Na de eerste week vol gedraaid te hebben zijn zowel patiënten als podotherapeuten enthousiast. Men merkt dat er veel meer mogelijk is dan verwacht.

‘’Gisteren had ik een videoconsult met een IC verpleegkundige’’, vertelt Sepp Mortelmans (Podotherapeut & MSU-Echografist). ‘’Ze had enorm veel last van een peesontsteking onder de voet door overbelasting. Ik ga podotherapeutische zolen voor haar maken, maar heb haar ook uitgelegd en laten zien via een videoconsult hoe ze haar voet zelf kan intapen, De tape die ze hiervoor nodig heeft heb ik haar opgestuurd. Dat is een mooi voorbeeld van wat we nu kunnen doen. Het maakt ons beroep als paramedisch zorgverlener echt de moeite waard’’.

24/7 mogelijk voor inplannen consulten

Om zo toegankelijk mogelijk te zijn juist voor de mensen in de vitale beroepen is besloten om 24/7 de mogelijkheid te bieden voor een telefonisch- of videoconsult. Op deze manier past RondOm Podotherapeuten zich aan, aan de drukke werkdagen van mensen met vitale beroepen. Afspraken kunnen gemaakt worden via telefoonnummer 088-1180500 (bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00). De afspraken kunnen ieder moment van de dag en avond (24/7) ingepland worden. 

pijn voet

Meer informatie is te vinden op: www.rondompodotherapeuten.nl

Video: https://vimeo.com/400266102

 

werken bij rondom?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.