Steel Blue en RondOm Podotherapeuten slaan handen ineen: Veilig werken met inlegzolen

Dragen uw werknemers gecertificeerde veiligheidsschoenen? Dan is het maar de vraag of ze daarmee ook veiliger werken. Want misschien hebben ze er zelf inlegzolen in geplaatst die de beschermende werking van de schoen teniet doen. Hoe komt dit?

Inlegzolen werkschoenen

Sinds 2011 is de norm EN-ISO 20345 op dit punt namelijk gewijzigd; veiligheidsschoenen waar iemand zelf een inlegzool in plaatst, zijn niet langer veiligheidsschoenen. Dit geldt dus ook als de schoen zelf is gecertificeerd en de inlegzool is voorgeschreven door een gecertificeerd podotherapeut. Het gaat namelijk niet om de schoen of de zool, maar om de combinatie van die twee. Ook die moet zijn gecertificeerd.

ç

 

Zooltjes werkschoenen veranderen ergonomie schoenen

Dat is logisch, want inlegzolen kunnen de ergonomie van schoenen veranderen. Zo verminderen ze het antistatische karakter, zodat de gebruiker niet langer is beschermd tegen elektrische schokken. Bovendien kan zo’n zool ervoor zorgen dat de medewerkers minder ruimte heeft bij zijn tenen. Daardoor raken die bij een harde klap eerder bekneld.

 

Beste zool werkschoenen

Gelukkig is hier een oplossing voor, Steel Blue heeft samen met RondOm Podotherapeuten (Hunt & Heal) een productiesysteem ontwikkelt waarbij veiligheidsschoenen van Steel Blue met een inlegzool van RondOm Podotherapeuten wél CE-gecertificeerd zijn. De aansprakelijkheid blijft dan bij de producent en de drager loopt geen risico en meestal vergoedt de zorgverzekering de behandeling van de podotherapeut.

certificering

Anderen bekeken ook:

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.