Zwanger? Denk ook aan uw voeten!

Zwangere vrouwen lopen vaak veel te lang door met pijnlijke voeten, enkels en knieën. Ze accepteren dit als één van de vele kwaaltjes die hen tijdens de zwangerschap nu eenmaal overkomen. Een podotherapeut kan veel doen om die pijnklachten te verhelpen. ‘’Zwanger zijn en ook nog eens pijn in uw voeten hebben? Dat is écht niet nodig!’’, vertelt een van onze podotherapeuten.

Zere onderkant voeten zwanger

Een zwangerschap is een prachtig moment in uw leven en u geniet van het kleine wonder in uw buik. Maar dan gaan uw voeten opeens protesteren en krijgt u last van een zere onderkant aan uw voeten. ‘’Veel vrouwen denken dat het er nu eenmaal bij hoort’, vertelt een van onze podotherapeuten. ‘Uw buik groeit, u komt wat kilo’s aan en uw voeten en knieën moeten al dat extra gewicht dragen. Het lijkt dan logisch dat uw voeten en gewrichten daartegen protesteren. Maar dat is het niet!’’

 

Pijnlijke voeten zwanger

Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam. Een vrouw komt aan en, onder invloed van hormonen, verslappen de banden en spieren in de voeten, wat overbelasting kan veroorzaken. U kunt last krijgen van een drukkende pijn onder uw voorvoet en/of steken of tintelingen in uw voorvoet en tenen. Verder kunt u pijn ervaren ter hoogte van uw enkel, voetboog of hiel en/of last krijgen van uw benen of knieën.

De podotherapeut

Als u tijdens uw zwangerschap dergelijke pijnklachten ervaart, kan een podotherapeut u helpen. Een podotherapeut is een erkende hbo professional, gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug. 


Wilt u een afspraak maken?

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? U kunt RondOm Podotherapeuten iedere werkdag bereiken op het telefoonnummer 088-1180500 (08:00-17:00). Of maak direct online een afspraak.

zwanger

Anderen bekeken ook:

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.