Eindelijk trendy, betaalbare schoenen speciaal ontwikkeld voor mensen met voetproblemen door diabetes

Amersfoort, 1 februari 2022 – Naar schatting 20% van de ruim 1,2 miljoen mensen met diabetes in Nederland heeft voetafwijkingen. Goede schoenen zijn essentieel bij voetproblemen en het voorkomen ervan, maar zijn vaak duur en niet bepaald modieus. Daarom heeft RondOm Podotherapeuten samen met het Diabetes Fonds een nieuwe, betaalbare, trendy schoenencollectie ontwikkeld: Tudo Volta. Speciaal voor mensen met diabetes of reuma met voetproblemen die net als iedereen gewoon prettig willen lopen.

Experts

Verschillende experts werkten mee aan de ontwikkeling van de schoen, onder wie diabetespodotherapeuten, revalidatieartsen, orthopedische schoenmakers, onderzoekers en enkele fashion designers. Er is een samenwerking ontstaan tussen RondOm Podotherapeuten, het Diabetes Fonds en Scapino, zodat schoenen niet alleen via een specialist verkrijgbaar zijn, maar ook in de winkel en online. “Voor mensen met diabetes is het belangrijk om aangepaste schoenen te dragen. Vaak zijn de kosten daarvan hoog. Daarom hebben we de krachten gebundeld. De Tudo Volta-schoenen zijn betaalbaar, van goede kwaliteit, modieus en toegankelijk voor iedereen die ze nodig heeft. De collectie bestaat uit mannen- en vrouwenschoenen”, aldus Rens Vandeberg, algemeen directeur a.i. Diabetes Fonds.
 

Leven zo makkelijk mogelijk maken

Een deel van de verkoopopbrengst van de Tudo Volta-schoenen wordt gedoneerd aan het Diabetes Fonds. Dat bedrag wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek. “Met diabetes valt niet prima te leven. Als je diabetes hebt, bestaat er altijd een verhoogd risico op ernstige gezondheidsproblemen. Daarom maken we ons sterk om nu de kwaliteit van leven te verbeteren en diabetes te voorkomen en in de toekomst te genezen. Voetproblemen zijn een veelvoorkomend probleem bij mensen met diabetes die hen in hun dagelijkse leven beperkt. Om hun leven zo makkelijk mogelijk te maken, houden we ons bezig met het voorkomen van complicaties door diabetes. De Tudo Volta-schoenen geven mensen voor een belangrijk deel hun vrijheid terug”, zegt Vandeberg.

Kwaliteit

Volgens Ellen Nuijten, directeur RondOm Podotherapeuten, is het aantal mensen met diabetes en bijkomende complicaties, zoals wonden aan voeten, een groot maatschappelijk probleem. “Uit cijfers van het Diabetes Fonds blijkt dat er iedere week 1.200 mensen met diabetes bijkomen. Bovenop de 1,2 miljoen die er al zijn. Vanuit ons vakgebied werken wij dan ook graag mee aan oplossingen die de kwaliteit van leven verhogen, onder meer via de schoenencollectie Tudo Volta. De schoenen voldoen aan alle kwaliteitseisen. Ze zijn stevig, antislip en stabiel. Ook de afwerking is dusdanig dat zoveel mogelijk irritaties en infecties worden voorkomen. Daarnaast zijn de schoenen niet alleen modieus; ze zijn voorzien van optimaal draagcomfort.”

 

Waar verkrijgbaar?

Om de schoenencollectie Tudo Volta zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen die ze nodig heeft, is deze online verkrijgbaar via www.tudovolta.nl en bij verschillende schoenspeciaalzaken. De schoenen worden ook door verschillende podotherapeuten verkocht. Daarnaast is de collectie vanaf medio april te koop in 176 winkels van Scapino.

tudo volta

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.