Wat is een nagelbeugel?

Een nagelbeugel is een hulpmiddel dat wordt gemaakt door podotherapeuten om de vorm van een teennagel te beïnvloeden, bij een ingegroeide nagel. Zo kan een kromme nagel weer ‘recht getrokken’ worden. Dit wordt vaak gedaan om het ingroeien van de nagel tegen te gaan of te voorkomen.
 

Een nagelbeugel wordt altijd ter plekke door de podotherapeut op maat gemaakt van ijzerdraad dat ook gebruikt wordt voor het maken van beugels bij de orthodontist. U draagt de nagelbeugel vaak enkele weken, afhankelijk van het advies van de podotherapeut en uw situatie.

 

Wanneer een nagelbeugel?

Bij een te bolle nagel kan een nagelbeugel een oplossing zijn. Hierbij wordt een beugeltje op de nagel geplaatst (zie video) om de druk van de nagel uit de nagelwal weg te halen. In sommige gevallen kan hier de vorm van de nagel mee gecorrigeerd worden.

Nagelbeugel plaatsen

Voordat de nagelbeugel wordt geplaatst, zorgt de podotherapeut er voor dat de scherpe uiteinden van uw nagel niet meer in de huid drukken. De scherpe hoekjes worden verwijderd en de huid wordt goed schoongemaakt. De podotherapeut buigt vervolgens het ijzerdraad in de juiste vorm, zodat deze precies op uw nagel past. Dit wordt ter plekke voor u gedaan. Over het algemeen wordt het plaatsen van een nagelbeugel niet pijnlijk ervaren, soms zelfs al direct pijn verlichtend!Kosten nagelbeugel

De kosten van een nagelbeugel gaan vanaf 30 euro. Bekijk onze prijslijst voor de exacte prijs. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, wordt deze behandeling vaak vergoed. Bekijk het vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt.

nagelbeugel

Anderen bekeken ook: