Pijn

Pijn ervaart u wanneer er ontstekingsverschijnselen optreden zoals koorts, roodheid en/of een warme voet/een warme plek op de voet. 

 

Een behandeling

De behandeling bestaat het schoonmaken van de wond, het verwijderen van het eelt rondom/op de wond en het verwijderen van dode huid totdat gezonde huid zichtbaar is. Daarbij wordt onderzocht wat de oorzaak van het ontstaan van de wond is en de oorzaak zal worden weggenomen voor zover dat vanuit de podotherapie mogelijk is. Tevens wordt er een anti-druk-verband aangelegd om de wond te ontlasten. Ook zullen ontlastende podotherapeutische zolen worden aangemeten en zal er schoenadvies worden gegeven met betrekking tot het verminderen van de druk op de wond. 
Daarnaast zal de podotherapeut uitleggen dat therapietrouw wat betreft de wondverzorging en het opvolgen van schoenadvies en leefregels van belang zijn. 

 

Het resultaat

Het te verwachten resultaat bij beginnende wonden en bij een goede doorbloeding is goed. Het resultaat is slechter naarmate de ernst van de wond toeneemt en wanneer er complicaties optreden.