Schoenen waar voeten blij van worden

De zomer komt eraan en we gaan buiten aan de wandel. Lekker eropuit, schoenen aan en gaan! Maar wist je dat niet elke schoen geschikt is om veel op te lopen en juist verkeerde schoenen de meeste blessures en ongemakken veroorzaken?

Beste loopschoenen

Instappers, slippers, slappe schoenen, pumps zijn allemaal voorbeelden van wat je beter niet aan kan trekken. Instappers en pumps worden over het algemeen net te klein gekocht anders blijven ze niet goed aan de voet zitten. Met het lopen wordt de voet nog iets langer en het resultaat is dat de tenen klem komen te zitten in de schoen. Likdoorns en rode tenen met drukplekken en zelfs scheve tenen of hamertenen als gevolg.

Slippers zitten ook niet goed vast, de voet gaat schuiven, tenen gaan meer klauwen en je bent je huid en spieren letterlijk aan het pesten als je hier veel op gaat lopen. Ook gezondheidsslippers zijn niet geschikt om veel mee te lopen zelfs niet voor de beste gezondste voeten onder ons.

 

Beste schoenen voor je voeten

Over het algemeen kunnen we zeggen dat je het beste een wandelschoen of goede sportschoen kunt gebruiken zoals een hardloopschoen. Er wordt vaak gedacht dat goede schoenen duur zijn, maar niks is minder waar. Belangrijk is dat de schoen de juiste eigenschappen heeft en dat de pasvorm bij jouw voet past.

Nieuwe schoenen kopen? Waar let je op?

Zo moet de schoen stevig zijn bij de hiel, moet buigen bij de bal van de voet maar juist weer stevig zijn over de rest van de zool. Ongeveer 1 cm langer zijn dan de langste teen. Een hakhoogte hebben van ongeveer 1-2 en uiteraard ademend zijn en van comfortabel materiaal wat de voeten niet irriteert. En ook nog een goede sluiting hebben, bij voorkeur veters maar klittenband kan ook, zolang het maar stevig sluit op de bovenkant van je voet.

 

Schoenentips

Daarnaast moeten we niet vergeten dat alle voeten anders zijn, de ene voet is kort en breed de andere weer lang en smal. De schoen moet altijd bij je voetvorm en pasvorm passen. Het is voor iedereen lastig om de juiste schoen te vinden, maar helemaal als je door de diabetes bijvoorbeeld wat minder gevoel hebt aan de voeten of juist hele kwetsbare voeten hebt door een dunne huid of minder doorbloeding in de benen. 

 

 

Twijfel je of je de juiste schoenen hebt of welke schoenen je moet nemen? Bekijk de video! 

Anderen bekeken ook:

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.