Waarvoor zijn uw podotherapeutische zolen?

De podotherapeutische zolen zijn specifiek voor u op maat gemaakt op basis van het onderzoek door de podotherapeut en hebben als doel de pijnklachten van het bewegingsapparaat (voeten, benen, rug etc.) te verminderen of te voorkomen. 
 

Wat doen de podotherapeutische zolen voor u?

Het doel van de podotherapeutische zolen kunnen/kan zijn: 

 • Optimaliseren drukverdeling
 • Pijnvermindering van het bewegingsapparaat
 • Preventief

De statiek en dynamiek van het bewegingsapparaat wordt door middel van de podotherapeutische zolen verbeterd door de afwijkende voetstand, voetfunctie en/of drukverdeling te corrigeren en te optimaliseren.
 

Hoe gebruikt u de podotherapeutische zolen?

Draag de zolen bij voorkeur in:

 • Schoenen met een vlak binnenwerk.
 • Bij voorkeur in schoenen met een uitneembaar voetbed, zodat bij het dragen van de podotherapeutische zolen de ruimte in de schoenen blijft bestaan. De podotherapeutische zolen vervangen het uitneembare voetbed.
 • Schoenen met een maximale hakhoogte van 4 centimeter. 

Let op!! dat u de rechterzool in rechterschoen draagt, en de linkerzool in de linkerschoen!

Let op!!! als de op maat gemaakte inlegzolen in veiligheidsschoenen worden gedragen, vervalt het afgegeven CE-certificaat op de schoen en draagt u strikt genomen geen veiligheidsschoenen meer, tenzij er speciale CE-zolen zijn gemaakt, waarbij het CE-certificaat niet vervalt door de combinatie van CE-zolen en veiligheidsschoenen.
 

Het dragen van de podotherapeutische zolen:

Het dragen van de zolen dient opgebouwd te worden. Het inloopschema kan per persoon variëren. Het inloopschema hieronder weergegeven is een richtlijn.
Het advies is om de zolen uiteindelijk gemiddeld 6 tot 8 uur per dag te dragen 5 tot 7 dagen per week.

Sporten op de zolen mag als uw podotherapeut heeft aangegeven dat u deze hiervoor kunt gebruiken. Loop de zolen altijd eerst overdag in om deze vervolgens met sport te gaan gebruiken.


Inloopschema voor kinderen en volwassenen
Dag 1    1 uur
Dag 2    2 uur
Dag 3    4 uur
Dag 4    6 uur
Dag 5    8 uur
Dag 6    hele dag

Inloopschema voor mensen met Diabetes Mellitus
Dag 1    2 keer 30 minuten
Dag 2    2 keer 30 minuten
Dag 3    2 keer 1 uur
Dag 4    3 keer 1 uur
Dag 5    3 keer 2 uur
Dag 6    2 keer 3 uur
Dag 7    2 keer 4 uur
Dag 8    Bij geen problemen langer en opbouwen tot 8uur achter elkaar

Belangrijk!  Controleer regelmatig de voeten op drukplekken! Wanneer u deze opmerkt neem dan direct contact op met uw podotherapeut!

Belangrijk!  Bij toenemende klachten bij het dragen van de zolen of bij het ontstaan van nieuwe klachten, buiten de bekende spierpijnklachten om, neem direct contact op met het secretariaat 088-1180500.

Welke bijwerkingen kunt u krijgen?

Met enige regelmaat:

 • Spierpijnklachten aan voeten, benen, rug  tijdens het inloopschema. Deze klachten zouden binnen 2 weken over moeten zijn. Is dit niet het geval, neemt u dan contact met ons op.
 • Het gevoel op vreemde bobbels te lopen. Deze klachten zouden binnen 2 weken over moeten zijn. Is dit niet het geval, neemt u dan contact met ons op.
   

Zelden (mocht dit van toepassing zijn, neemt u dan direct contact op met ons!):

 • Blaarvorming of drukplekken (met name bij intensief gebruik zoals sport)
 • Zweetvoeten
   

Zeer zelden (mocht dit van toepassing zijn, neemt u dan direct contact op met ons!):

 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Ontstaan van wonden
 • Allergische reacties van de huid (door het gebruikte materiaal in de zolen).
   

Er zijn geen beschreven nadelige effecten van het dragen van podotherapeutische zolen gedurende een zwangerschap.

Het melden van bijwerkingen kunt u doen via telefoonnummer: 088- 1180500 of per e-mail via service@rondompodotherapeuten.nl.
    

Hoe lang kunt u de podotherapeutische zolen gebruiken?

Afhankelijk van de intensiteit van het dragen, gaan podotherapeutische zolen gemiddeld 1 tot 3 jaar mee.
 

Let op het volgende:
 • Wanneer u voor het eerst podotherapeutische zolen draagt, adviseren wij u een controlebezoek aan de podotherapeut nadat u de zolen zes weken gedragen heeft.
 • Na aanpassing van zolen:
 • Controle bij uw podotherapeut na zes weken te hebben gelopen op uw aangepaste zolen, tenzij de podotherapeut anders met u heeft afgesproken.
   
Belangrijk:
 • Bij beschadiging en/of slijtage moet u de zolen tijdig laten controleren/repareren om recidief van klachten te voorkomen. 
 • Wij adviseren elk jaar of maximaal om de twee jaar de zolen te laten controleren op juistheid van correctie. 
 • Bij intensief, dagelijks gebruik van ongeveer 8 uur per dag adviseren wij een jaarlijkse cotnrole!
 • Voor kinderen in de groei  adviseren wij een half-jaarlijkse controle van de zolen. Is er sprake van 
Wat moet u nog meer weten?
 • U kunt de zolen niet wassen.
 • Mochten uw zolen toch onverhoopt nat zijn geworden, dan mag u deze nooit op de verwarming laten drogen
 • Wanneer u niet wilt dat uw zolen vies worden, kunt u gebruik maken van een voetsokje. Deze trekt u over de zolen heen, zodat deze minder kans hebben om nat of vies te worden. 
 • De zolen zijn specifiek voor u op maat gemaakt en kunnen niet door iemand anders gedragen worden.

Hoe bewaart u de podotherapeutische zolen?
 • Haal elke avond uw podotherapeutische zolen uit het schoeisel.
 • Droog de podotherapeutische zolen nooit op de verwarming.
 • Wanneer u niet wilt dat uw zolen vies worden, kunt u gebruik maken van een voetsokje. Deze trekt u over de zolen heen, zodat deze minder kans hebben om nat of vies te worden. 
 • In sommige schoenen kan het dragen van podotherapeutische zolen een geluid geven; in dit geval kun u de onderkant van de zolen voorzien van een dunne laag talkpoeder.

Tevredenheidsgarantie

Binnen RondOm geloven wij zó sterk in de deskundige inschatting van onze behandelaars dat wij u, wanneer er sprake is van een podotherapeutisch onderzoek inclusief behandeling van uw klachten d.m.v. podotherapeutische zolen, het bedrag van de zolen terugbetalen, als de zolen niet het met u besproken en gewenste resultaat hebben. RondOm onderscheidt zich van andere podotherapiepraktijken met deze voor de zorg unieke no cure no pay regeling op podotherapeutische zolen. De kosten van het onderzoek en de behandeling moeten uiteraard wel betaald worden. Deze no cure no pay regeling geldt in ieder geval na plaatsvinden van de 1e controle-afspraak tot maximaal 6 maanden na datum van de levering van uw podotherapeutische zolen.
 

Uitleg over uw nota

Op uw nota, die u via Infomedics separaat per e-mail of post ontvangt, vindt u een korte omschrijving wat binnen het pakket van het behandeltraject valt en wat met u is afgestemd. Infomedics zal uw rekening eerst rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekering. Dit betekent dat u alleen nog maar een nota via Infomedics zult ontvangen voor dat deel van de nota waarvoor u geen aanspraak meer kunt maken op uw vergoeding binnen het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. Mocht u geen aanvullend pakket hebben, dan ontvangt u via Infomedics een nota voor het totaalbedrag van uw behandeling. 
Deze nieuwe wijze van nota afhandeling geldt voor de meeste zorgverzekeraars; enkele zorgverzekeraars vormen hier helaas nog een uitzondering op. Bent u verzekerd bij deze zorgverzekeraars, dan ontvangt u een nota thuis voor het totaalbedrag van uw behandeling. Deze nota kunt u daarna zelf indienen bij de desbetreffende zorgverzekeraar om voor eventuele vergoeding in aanmerking te komen.
 

Contact

Heeft u ondanks al deze informatie nog vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met ons secretariaat. Het secretariaat is op maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur telefonisch te bereiken via het centrale telefoonnummer 088-1180500 of per mail service@rondompodotherapeuten.nl . Voor meer informatie, een overzicht van onze locaties of het zelf online maken van een afspraak verwijzen wij u naar de website: www.rondompodotherapeuten.nl