Informatie m.b.t. COVID-19

Op deze pagina vindt u informatie en de meest gestelde vragen met betrekking tot COVID-19. Bent u bang om een bezoek te brengen aan onze praktijk? Of twijfelt u of u tot een risicogroep behoort? Bespreek uw vragen gerust met ons. We hebben een speciaal telefoonnummer ingericht voor COVID-19 vragen: 088 1180514.


 

Welke extra maatregelen neemt RondOm Podotherapeuten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

Mensen met (liche) verkoudheidsklachten komen niet naar de praktijk: dit geldt voor zowel patiënten als voor onze podotherapeuten. Als u een afspraak heeft, kom dan stipt op tijd en niet te vroeg, zodat we de wachtkamer zo leeg mogelijk houden. Kom alleen naar uw afspraak en reinig uw handen bij binnenkomst. Tijdens uw afspraak houden we zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. Voelt u zich comfortabeler als de podotherapeut persoonlijke beschermingsmiddelen draagt zoals een neusmondmasker en een gelaatsscherm? Geef dit bij de podotherapeut aan en hij/zij zal aan uw verzoek voldoen. Na ieder consult desinfecteren we de behandelruimte.


Kunnen alle behandelingen gewoon doorgaan?

Voordat er een fysieke afspraak op de praktijk gepland wordt, beslissen wij telefonisch samen met u welke mogelijkheden er zijn om u te helpen. Dit doen we op basis van uw (gezondheids)gegevens, eventueel chronische aandoeningen die uw weerstand verlagen en natuurlijk of u/uw huisgenoten COVID-19 of daarbij behorende (lichte) klachten hebben. Laat uw persoonlijke situatie het niet toe om de praktijk te bezoeken? Dan bieden wij u de mogelijkheid tot een telefonisch- of videoconsult met de podotherapeut. Eventueel verwijzen wij u door naar de huisarts.

 

Is het wachten in de wachtkamer wel veilig? 

Jazeker, wij hebben de wachtkamer anders ingericht zodat u hier veilig kan wachten.  Objecten die vaak worden aangeraakt hebben wij uit voorzorg weggehaald. We proberen de wachtkamer zo leeg mogelijk te houden. We plannen de tijd tussen de afspraken heel ruim. Aan u willen we vragen om wanneer dit kan alleen naar uw afspraak te komen. Laat ouders, kinderen, familie of begeleiders buiten wachten. Indien u iets te vroeg bent, vragen wij u ook om even buiten te wachten, zodat de wachtkamer zo leeg mogelijk blijft.

 

Waarom mag ik niemand meenemen naar mijn afspraak?

Wij willen onnodig contact met de podotherapeut vermijden en het daarnaast zo rustig mogelijk houden in de wachtkamer.

 

Ik heb een afspraak bij jullie, maar ik heb geen oppas voor de kinderen. Mag ik mijn kind(eren) meenemen naar de afspraak?

Nee, wij streven ernaar slechts één persoon in de behandelkamer te hebben. We plannen met u graag een ander moment dat u alleen kan komen.

 

Mijn kind heeft een afspraak bij jullie, mag ik hierbij als ouder aanwezig zijn?

Ja, dit is een uitzondering op de eerdere vraag hierboven. Bij kinderen mag één ouder of begeleider aanwezig zijn.

 

Kan ik mijn handen reinigen bij binnenkomst?

Jazeker, u kunt uw handen wassen of gebruik maken van de aangeboden alchoholgel.

 

Hoe kan ik 1,5 meter afstand van de podotherapeut houden als hij/zij aan mijn voeten zit?

In de behandelkamer houden wij zoveel mogelijk afstand van de patiënt. Toch kunnen wij alle gegevens die we nodig hebben prima verzamelen. Tijdens een fysieke voet- of wondbehandeling kunnen wij niet altijd 1,5 meter afstand aanhouden. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Podotherapeuten werken alleen op de praktijk als ze kerngezond zijn. Wanneer de podotherapeut verkouden is, moet hoesten of andere klachten heeft, werken ze vanuit huis. Voelt u zich comfortabeler als de podotherapeut persoonlijke beschermingsmiddelen draagt zoals een neusmondmasker en een gelaatsscherm? Geef dit bij de podotherapeut aan en hij/zij zal aan uw verzoek voldoen.

 


 

Ik heb hooikoorts en daarbij klachten als niezen, hoesten en neusverkoudheid. Gaat mijn afspraak door?

Nee, helaas kunnen wij door deze klachten niet met zekerheid stellen dat het hier alleen om hooikoorts gaat. Deze klachten horen ook bij een mogelijke coronabesmetting en wij weren momenteel iedereen die mogelijk besmet is. Graag willen we u vragen om, in overleg met uw huisarts, hooikoortsmedicatie te proberen. Totdat u klachtenvrij bent, bieden wij u de mogelijkheid tot een telefonisch- of videoconsult met de podotherapeut.

 

Ik of één van mijn huisgenoten/gezinsleden heeft één van symptomen behorende bij Corona: hoesten, niezen, neusverkoudheid, keelpijn, benauwdheid en/of koorts. Mijn afspraak is binnen 48 uur. Kan ik deze afspraak kosteloos annuleren?

We zullen u in zo’n geval geen verzuimnota sturen. En we waarderen het dat u denkt aan uw en onze veiligheid.

 

Ik wil een afspraak maken bij de podotherapeut, maar ik wil liever niet naar de praktijk komen. Kan ik gebruik maken van een telefonisch- of videoconsult?

Ja dat kan, u kunt op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur bellen naar 088-1180500 voor het maken van een afspraak. Klik hier voor meer informatie over onze digitale consulten.

 

Hoe maak ik een afdruk van mijn voeten met behulp van Podotrack?

Hier vindt u een stappenplan en instructiefilmpje met uitleg.

 

Ik heb nieuwe zolen ontvangen. Hoe ga ik hiermee aan de slag en hoe maak ik ze passend?

In deze video geven we je graag uitleg over het passen van de nieuwe zolen in je schoenen en de zolen eventueel passend maken.
 

____________________________________________________
 

  • Extra paar nieuwe zolen nodig?

Heeft u al podotherapeutische zolen en wilt u graag een extra paar? Als uw huidige zolen niet ouder zijn dan drie jaar en u verder geen klachten ervaart, is het mogelijk om deze te bestellen, zonder de praktijk te bezoeken. Dit kan telefonisch via 088-1180500 of via onze website.

Hier kunt u online zolen bestellen

 

  • Diabetes voetencheck app

We hebben een app ontwikkelt om diabetespatiënten te monitoren op de juiste zelfzorg voor de voeten. Eén op de vier diabetespatiënten heeft namelijk te maken met een slechte doorbloeding en een verminderd gevoel in de voeten. De kans op slecht genezende voetwonden met een risico op amputatie neemt daarom toe. Een regelmatig bezoek aan de podotherapeut is belangrijk om risicofactoren op te sporen en te beperken. Door de coronacrisis zijn veel podotherapiepraktijken- en (medisch) pedicurepraktijken alleen open voor spoedgevallen, waardoor voetproblemen bij deze kwetsbare groep mensen snel kunnen verergeren. RondOm Podotherapeuten heeft daarom samen met webbouwer Stofloos een app ontwikkeld om diabetespatiënten te ondersteunen in deze moeilijke tijd.

Meer info
 

  • RondOm Podotherapeuten lanceert beweegspel voor kinderen om thuis actief te blijven tijdens de coronacrisis

Kinderen moesten wekenlang thuis blijven vanwege het coronavirus. Omdat het belangrijk is dat ze niet op de bank gingen hangen, maar in beweging bleven, heeft RondOm Podotherapeuten een kinderspel gelanceerd:  Kamili’s Jungle Beweegavontuur. Een leuk bordspel vol gevarieerde oefeningen gericht op kracht, flexibiliteit, balans en coördinatie. Ook al gaan de kinderen gelukkig weer naar school, extra beweging is altijd mooi meegenomen! We blijven het spel dus gewoon aanbieden.

Meer info