Wat doet een podotherapeut?

Een podotherapeut is vooral een onderzoeker, die door middel van een klinisch beeld, het stellen van de juiste vragen en het inzetten van geavanceerd analyseapparatuur op zoek gaat naar de oorzaak van een klacht. Deze klacht kan in uw voet of enkels, maar ook in uw knieën, heupen, bekken, rug en zelfs uw nek en schouders zitten. Ook kunnen overgewicht, een incorrecte belasting tijdens het sporten, verkeerd schoeisel, suikerziekte, reuma (bijv. artrose) of simpelweg ouder worden tot voetklachten leiden.

Podotherapeut RondOm Podotherapeuten

U vraagt zich misschien af wat een podotherapeut precies doet en hoe een behandeling in zijn werk gaat. Een podotherapeut is vooral een onderzoeker, die door middel van een klinisch beeld, het stellen van de juiste vragen en het inzetten van geavanceerd analyseapparatuur op zoek gaat naar de oorzaak van een klacht. Deze klacht kan in uw voet of enkels, maar ook in uw knieën, heupen, bekken, rug en zelfs uw nek en schouders zitten. Ook kunnen overgewicht, een incorrecte belasting tijdens het sporten, verkeerd schoeisel, suikerziekte, reuma (bijv. artrose) of simpelweg ouder worden tot voetklachten leiden.

 

Behandeling podotherapeut

De podotherapeut heeft een aantal behandelmethoden om de oorzaak van een klacht te achterhalen of deze weg te nemen. Enkele behandelmethoden om klachten te bestrijden zijn:

U ziet het, podotherapie omvat meer dan alleen maar het behandelen van de voet. En met succes, aangezien 80% van onze patiënten na 6 weken tot 75% minder klachten hebben.

echografie podotherapeut

Anderen bekeken ook:

werken bij RondOm?

Meewerken aan het verbeteren van iemands leven met behulp van podotherapie?

Kom werken bij RondOm! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.