Wat is het?

Bij reumatoïde artritis is een ontsteking aanwezig is een één of meerdere gewrichten. Daarbij is roodheid, zwelling en/of warmte aanwezig. Als gevolg van de gewrichtsontstekingen kunnen standsveranderingen van het desbetreffende gewricht ontstaan. De standsveranderingen zorgen voor drukplekken en/of eventuele wonden.

De klachten die hierbij kunnen voorkomen zijn pijn, zwelling, roodheid, warmte en functieverlies (bewegingsbeperkingen).

 

Een behandeling

De behandeling bestaat het uit zo min mogelijk belasten en zo veel mogelijk laten rusten van het gewricht en eventuele overbelasting van het gewricht verminderen met corrigerende podotherapeutische zolen, taping of anti-druk-bandage. Daarnaast zal gewerkt worden aan een verbeterde drukverdeling van de voeten/tenen door podotherapeutische zolen en/of een orthese (teenstukje). Tevens zal de podotherapeut u adviseren wat betreft schoenadvies en over het bewegen zolang de pijn te verdragen is.

 

 

Het resultaat

Het resultaat is afhankelijk van de mate van de ontsteking. Wanneer een ontsteking mild is, zal het gewricht na de ontstekingsperiode minder aangedaan zijn dan wanneer de ontsteking ernstig is. Onder andere bewegingsbeperkingen, standsafwijkingen van gewrichten en drukplekken op gewrichten kunnen het resultaat zijn van een gewrichtsontsteking.

Interesse?

Let's do this! Maak een afspraak om te kijken waar uw problemen vandaan komen.