Het sportonderzoek

Het sportonderzoek bestaat uit een intake gesprek. Hierna volgt een inspectie en lichamelijk onderzoek van het gehele lichaam, waarbij wordt onderzocht of er bewegingsbeperkingen zijn of pijnlijke plaatsen. Hierbij kan echografisch onderzoek worden gebruikt. Daarna zal door biomechanisch onderzoek het wandelen worden beoordeeld. Ook zal de sportspecifieke beweging worden geanalyseerd. Omdat iedere sport een andere beweging geeft en daardoor een andere belasting van het lichaam en de benen met zich meebrengt, is dit heel belangrijk voor het bepalen van de therapie. Tevens worden de sportschoenen beoordeeld. Hierbij wordt onderzocht of de schoen adequaat is voor de sporter en voor de sport.

 

Kan ik met een sportblessure ook naar een ‘gewone’ podotherapeut?

U kunt zowel bij onze sportpodotherapeuten als podotherapeuten zonder sportspecialisatie terecht voor uw sportblessure. Iedere podotherapeut is namelijk opgeleid om sporters te begeleiden. U wordt te allen tijde ingepland bij de podotherapeut die bij uw sportniveau past. Bij sportbeoefening op hoog recreatief niveau of topsport zult u bij een van onze sportpodotherapeuten worden ingepland. 

Behandelmogelijkheden sporters

De behandeling die een sportpodotherapeut kan geven is sport specifiek. Iedere sport is uniek en iedere sport behoeft een therapie die op maat gemaakt is voor de individuele sport en sporter. Het kan zijn dat er een podotherapeutische sport-inlay gemaakt wordt of dat er een aanpassing in de schoen nodig is. Mogelijke andere behandelingen zijn: shockwavetherapie, dry needling, taping (sporttape en medical), orthese, sportschoenadvies en een samenwerking met een sportzorgverlener.

 

  • SchoenaanpassingAls uw sportschoenen de reden zijn van sportblessures, kunnen we een schoenaanpassing uitvoeren.

  • Sportschoen- sok en veteradvies: U kijkt samen met de (sport)podotherapeut naar de sportschoenen die u draagt. Wij adviseren u waar u op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen. Ook kan er advies gegeven worden over het type sportsokken of de wijze van het veteren van de schoenen.

  • Samenwerking met andere sportzorgverlenersDe sportpodotherapeut werkt intensief samen met verschillende sportzorgverleners, zoals sportartsen, (sport)fysiotherapeuten, manueeltherapeuten om de best mogelijke zorg te verlenen.

sportpodo

Anderen bekeken ook: